Velkomeziříčští hokejisté nevyužili šance, v Hodoníně nebodovali.

1Středa 26.1.2022
SHK Hodonín – HHK Velké Meziříčí 6:1 (2:1, 2:0, 2:0)

Góly a asistence: 00:21 Komínek (Lekeš, Hložánek), 04:08 Lekeš (Komínek, Hložánek), 35:07 Hložánek (Komínek, Romančík), 39:47 Janás (Levitskii, Romančík), 46:18 Lekeš (Komínek, Hložánek), 52:00 Levitskii (Romančík) – 19:22 Malec (Juráň, Paták).
Sestava SHK Hodonín:
Kořének (Malyshev) – Mikulík, Pchalin, Hohl, Škápik, Sedláček, Handl – Levitskii, Hefka, Lekeš, Hložánek, Marek, Janás D., Romančík „C", Komínek, Růžička.
Trenér: Janás T.
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Juda J. (Štourač) – Vlašín P., Vlašín M., Janoušek, Ambrož „C", Topol, Burian V., Báňa – Malec, Juráň, Paták – Strnad, Křenek, Střecha T. – Doležal, Rozmarín, Maštera – Barák.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Rozhodčí: Reich – Kleprlík, Hübl.
Vyloučení: 4:5, navíc: Sedláček (HOD) a Janoušek (HHK) oba 5 + 20 za vzájemnou bitku
Využití: 1:1, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 38:28 (15:11, 9:11, 14:6)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Kořének (HOD) - 96,43 % - 27 zákroků – 60 min.
Juda J. (HHK) - 84,21 % - 32 zákroků – 60 min.
Diváci: 389

Utkání 34. kola II. ligy na hodonínském ledě lépe zvládli domácí Drtiči. Hodonín si hned v úvodu vytvořil vedení, které postupem času navyšoval. Velkomeziříčští hokejisté sice byli zejména v závěru první a v průběhu druhé třetiny minimálně vyrovnaným soupeřem a mnohokrát Hodonín točili v jeho obranném pásmu, skórovat však dokázali pouze jednou. Jedinou branku Velkého Meziříčí vstřelil na konci první třetiny Ondra Malec. Další šance našeho týmu zůstaly nevyužity, a tak to byl domácí Hodonín, který v závěru druhé části odskočil na 4:1 a přiblížil se vítězství. Ve třetí třetině si již Hodonín vedení pohlídal a navýšil na konečných 6:1.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: Úvod utkání jsme zaspali, nedůrazně jsme bránili a domácí šli naší nedůsledností rychle do vedení o dvě branky. Potom jsme aktivitu zvýšili, vypracovali jsem si šance, jednu z nich jsme na konci třetiny proměnili a dostali se na kontakt. Prvních patnáct minut z druhé části jsme domácí mačkali, měli jsme i šance, bohužel tam nic nepadlo, což bylo nakonec rozhodující. Pak domácí potrestali velkou chybu v naší obraně, kdy jsme měli puk na holi za naší bránou a zbytečně jsem o něj přišli a před brankou byli dva samotní hráči. Následně po další chybě v útočném pásmu jsme domácím nabídli přečíslení 3 na 2, které zužitkovali. Ve třetí třetině jsme se chtěli pokusit o zvrat, dát branku, ale opak byl pravdou a po další individuální chytě na útočné modré čáře to bylo 5:1. O té doby bylo prakticky o osudu utkání rozhodnuto, neboť jsem v sobě nenašli už další sílu vytvořit tlak na domácího brankáře, který by vrcholil v potřebný gól.

Jaroslav Juda
HHK VM

2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.