Muži skončili bronzoví na domácím Sanborn CUPU

3V neděli 30.1. se v hale Za Světlou uskutečnil přípravný turnaj mužů pod názvem Sanborn CUP. Pro naše muže to byl test před jarní částí sezony, kterou zahajují v neděli 13.2. na půdě aktuálního lídra soutěže z brněnských Bohunic. Bohužel řada týmů se aktuálně potýká s marodkou vlivem pandemie, a tak byly některé týmy nuceny se z turnaje odhlásit. Proto se turnaj uskutečnil pouze za přítomnosti 3 družstev a to Nového Veselí (1. liga st. dorostu), Kuřimi (II. liga muži) a domácího Velkého Meziříčí (II. liga muži). Hrálo se 2x25 minut systémem každý s každým.

V prvním ranním utkání jsme se postavili proti dorostu Nového Veselí. Mladému a rychlému soupeři jsme od prvních minut nestačili hlavně na obraně, kdy naši obranu doslova rozebíral rychlými kombinacemi. Navíc se k tomu přidala řada technických chyb, které soupeř trestal rychlými brejky. Náš tým tak z tohoto utkání odcházel s vysokou porážkou 19:31.

V druhém odpoledním utkání jsme se postavili proti nám dobře známé Kuřimi, která se v tabulce II. ligy nachází na 2. místě pouze s jednobodovým náskokem na náš celek. Vstup do utkání nám vyšel na výbornou a ujali jsme se vedení 10:5. Poté jsme hodně prostřídali sestavu a soupeř postupně přebíral otěže zápasu. Po vyrovnaném průběhu z toho nakonec byla těsná prohra 23:24, která znamenala 3. příčku v turnaji.

Na hrišti dostali všichni hráči dostatečný prostor. Na souhře některých hráčů byla bohužel vidět jistá nesehranost, která je způsobena nízkou tréninkovou docházkou. Turnaj nám tak ukázal, že v naší hře máme stále mezery a do sezóny je pořád na čem pracovat.

Výsledky:
VM – Nové Veselí 19:31
Nové Veselí – Kuřim 27:22
VM – Kuřim 23:24

Celkové pořadí turnaje:
1. TJ Sokol Nové Veselí (st. dorost)
2. SK Kuřim
3. TJ Sokol Velké Meziříčí

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen Jakub Kudla (SK Kuřim) a nejlepším brankářem domácí Ondřej Poul.
Turnaj byl uspořádán za finanční podpory společnosti SANBORN, za což jí mnohokrát děkujeme.

Sestava: Ondřej Poul – Vojtěch Svoboda, Vítězslav Večeřa, Pavel Strašák, Jakub Bezděk, Jiří Kaštan, Tomáš Pažourek, Martin Chalupa, Jakub Mach, Petr Kavka, David Kubiš, Alex Kuřátko, odpovědný vedoucí Radim Fischer

Ondřej Poul

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.