Velké Meziříčí otočilo důležitý zápas s Opavou

18 FOTO_OPAVA_IISobota 29.1.2022
HHK Velké Meziříčí – HC Slezan Opava 3:2 (1:0, 1:2, 1:0)

Góly a asistence: 02:44 Malec (Juráň, Slabý), 36:46 Malec (Slabý, Paták), 47:17 Křenek (Strnad, Střecha T.) – 22:12 Kadula (Zelenka), 28:55 Šindelář (TS).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Krejčí (Juda J.) – Slabý, Hort, Janoušek, Ambrož „C", Číhal, Burian V., Báňa – Malec, Juráň, Paták – Strnad, Křenek, Střecha T. – Doležal, Střecha F., Maštera – Barák.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava HC Slezan Opava:
Piták (Baldík) – Theil, Zapletal, Ficek, Šindelář „C", Kocián, Věntuš, Zouhar – Vašenka, Beránek, Wolf, Zelenka, Krupa, Peterka, Buršík, Vojtovič, Kadula, Häring, Římský.
Trenér: Tomášek
Rozhodčí: Čuňočka – Kleprlík, Viskot.
Vyloučení: 1:4, využití: 1:0, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 45:28 (15:10, 16:11, 14:7)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Krejčí (HHK) - 92,86 % - 26 zákroků – 60 min.
Piták (OPA) - 93,33 % - 42 zákroků – 60 min.
Diváci: 363
Velkomeziříčští hokejisté zvládli domácí utkání s Opavou a svému soupeři se v tabulce přiblížili na šest bodů. V utkání se představili dva obránci, kteří by měli vyztužit naši obranu. Prvním z nich je Lukáš Hort, který hrál krajskou ligu za Náměšť nad Oslavou a po dohodě s mateřským klubem, SK HS Třebíč a Náměští přišel na hostování do konce letošní sezony. Druhým do party je dvoumetrový zadák Lukáš Číhal, který má vyřízeny střídavé starty z juniorského týmu jihlavské Dukly.

Úvod utkání vyšel lépe velkomeziříčským hokejistům, když se ve 3. minutě ujali zásluhou Ondry Malce vedení – 1:0. Opavští se dočkali vyrovnání ve 23. minutě, kdy se prosadil Kryštof Kadula – 1:1. Ve 29. minutě bylo po faulu nařízeno trestné střílení, které opavský kapitán Jiří Šindelář proměnil – 1:2. Ve 37. minutě se opět prosadil nejlepší střelec soutěže Ondra Malec. Do šaten se šlo za vyrovnaného stavu. Ve třetí části se v přesilové hře prosadil David Křenek, který strhl vedení na stranu domácího týmu – 3:2. V závěru utkání se podařilo eliminovat tlak soupeře i díky přesilové hře. Velkomeziříčští hokejisté si připsali velmi důležité body do druholigové tabulky.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: Utkání s Opavou jsme začali velmi aktivně, měli jsme více ze hry, více střel, poměrně brzy jsme dali úvodní branku. Ovšem další šance jsme v první třetině neproměnili, a tak jsme vedli pouze 1:0. Na začátku druhé části jsme inkasovali vyrovnávací gól, hra se srovnala a opavští se pak prosadili ještě jednou a vedli. Jsem rad, že nás tento stav nevykolejil, hráli jsme stále svoji hru, i šance byly, ale ne a ne to tam padnout. Nakonec jsme tlak korunovali vyrovnáním. Ve třetí třetině se čekalo na to, kdo to urve, půjde do vedení. To se povedlo nám, dali jsme šťastný vedoucí gól. Závěr jsme odehráli takticky dobře, soupeře jsme do velkých šanci nepouštěli a postupně si došli pro velmi důležité body. Zvládli jsme gólově vyrovnané utkání, což se cenní dvakrát. Všem klukům musím poděkovat za koncentrovaný a bojovný výkon.

Jaroslav Juda
HHK VM

19 FOTO OPAVA I20 FOTO OPAVA III

21 FOTO_OPAVA_III

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.