V Brně se muži o překvapení nepostarali

36Neděle 13. 2. 2022
2. liga muži – JM – 12. kolo
TATRAN Bohunice - TJ Sokol Velké Meziříčí 31:13 (14:9)

Po zimní pauze se opět rozběhla II. liga házené, kdy náš celek přezimoval na pěkném 3. místě. Ovšem hned na úvod nás čekal přetěžký soupeř, kdy jsme zajížděli na půdu absolutního lídra soutěže z brněnských Bohunic. Ty jsou v této soutěži výkonnostně úplně jinde, čemuž svědčí i výsledky. V podzimní části soutěže vyhrály všechna utkání s průměrným skóre 33:16, což je nevídaný počin.
Náš tým opět řešil personální problémy, a museli jsme tak povolat 4 dorostence. Navíc se nám hned v prvním útoku zranila naše úderná spojka Svoboda, což byla citelná ztráta naší palebné síly. I přesto se nám dařilo plnit taktické povely, bojovat o každý míč a držet s favoritem dlouho krok. Domácí se opírali hlavně o neprostupnou obranu v čele s extraligovým golmanem Bavlnkou. V obranné fázi se ale i našim hráčům dařilo narušovat útočné akce brněnských. V 19. minutě jsme ztráceli pouze jednu branku a zdálo se, že dnes můžeme být důstojným soupeřem. Následně sice soupeř mírně odskočil, ale v 29. minutě to bylo stále přijatelných 12:9. Bohužel to bylo naposledy, kdy jsme byli gólově v kontaktu. Ovšem i poločasový výsledek 14:9 nám stále dával naději.
V úvodu druhého dějství jsme ale naprosto odpadli v útoku. Naše hra se mohla opírat jen o 2 spojky Strašáka a Večeřu. Domácí pevná obrana se na tyto klíčové hráče začala více soustředit, a my se tak dlouhých 17 minut nedokázali gólově prosadit. Nepomohly nám ani 2 přesilové hry, a soupeř tak odskočil na hrozivých 22:9! Až v 45. minutě se konečně z křídla prosadil Tomáš Pažourek. Bohužel nám docházely i fyzické síly a když následně viděl po třech vyloučeních červenou kartu Pavel Strašák, byla naše útočná hra doslova v troskách. Zápas pro nás tak skončil krutou prohrou 31:13.

Ovšem hráčům toho nelze moc vyčítat. Chuť a bojovnost nám nechyběla. Bohužel v aktuální sestavě, kdy se potýkáme s obrovskou marodkou (postrádáme 7 klíčových hráčů, kteří nám během podzimu „odpadli"), jsme o moc lepší výkon ani podat nemohli. Musíme se po tomto zápase rychle otřepat a v sobotu zabojovat na domácí palubovce proti nepříjemnému soupeři z Telnice.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 2/3:1/2, vyloučení 6:6, ČK 1:1
Sled branek: 1:2, 3:3, 6:5, 8:7, 11:7, 12:9, 22:9, 25:12, 27:13, 31:13

Sestava a branky: Ondřej Poul, Lukáš Dereha – Vítězslav Večeřa (5), Pavel Strašák (5/1), Tomáš Pažourek (2), Tomáš Rosa (1), Petr Kavka, Martin Chalupa, Vojtěch Svoboda, David Kubiš, Jakub Mach, Alex Kuřátko, trenér Vlastimil Vaverka, odpovědný vedoucí Radim Fischer, Petr Kácal

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz

Ondřej Poul

34

35

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.