Velkomeziříčští hokejisté na domácím ledě porazili Žďár nad Sázavou

49Středa 16. 2. 2022
HHK Velké Meziříčí – SKLH Žďár nad Sázavou 4:3 (2:1, 1:1, 1:1)

Góly a asistence: 13:53 Střecha T. (Strnad), 16:09 Malec (Juráň), 26:58 Doležal (Michalčuk), 43:50 Malec (Juráň) – 10:04 Váňa (Půža, Chlubna), 35:19 Wasserbauer (Štola), 59:34 Váňa (Bureš).
Sestava HHK Velké Meziříčí:
Krejčí (Juda J.) – Slabý, Hort, Kochánek, Ambrož „C", Janoušek, Číhal, Báňa – Malec, Juráň, Paták – Strnad, Střecha F., Střecha T. – Doležal, Burian V., Michalčuk – Maštera, Vlašín M., Barák.
Trenéři: Vejmelka, Krča
Sestava SKLH Žďár nad Sázavou:
Wolf (Čáp) – Vašíček, Váňa, Lojek, Pleva „C", Pražák, Půža – Wasserbauer, Jícha, Gregar, Čermák, Štola, Chlubna, Adam, Bureš, Malenovský.
Trenér: Sobotka
Rozhodčí: Kohoutek – Maloušek, Hübl.
Vyloučení: 5:6, využití: 0:2, v oslabení: 0:0.
Střely na branku: 30:22 (13:13, 9:4, 8:5)
Procentuální úspěšnost brankářů:
Krejčí (HHK) - 86,36 % - 19 zákroků – 60 min.
Wolf (ZDR) - 86,67 % - 26 zákroků – 57 min.
Diváci: 591

Hokejisté Velkého Meziříčí ve 39. kole na domácím stadionu přehráli okresního rivala ze Žďáru nad Sázavou a přiblížili se jistotě udržení II. ligy. Na postup do play-off velkomeziříčští tři kola před koncem základní části ztrácí 6 bodů.

Hodnocení utkání hlavním trenérem Karlem Vejmelkou: Začátek utkání se nám nepovedl, neměli jsme dobrý pohyb, důraz a chyběla nám jiskra. Hosté toho využili a šli do vedení. Pak jsme hru zredukovali na tři pětky a podařilo se z brejku vyrovnat a dokonce jít i do vedení. Ve druhé třetině jsme se dobře zorientovali v brankovišti soupeře a z dorážky odskočili na 3:1. Škoda jen, že jsme toto vedení neudrželi déle a Žďárští korigovali do konce 2. třetiny na rozdíl jedné branky. V poslední třetině se nám povedlo odskočil na rozdíl dvou branek a vypadalo to dobře. Ale hosté přece jen z tlaku skórovali, k čemuž jim napomohla i naše vcelku zbytečná vyloučení a drama do poslední vteřiny bylo na světe. Naštěstí jsme to uválčili a posíleny Žďár skolili. Jsou to pro nás hrozně cenné tři body, které mohou vést k tomu, abychom se vyhnuli baráži o sestup.

Jaroslav Juda
HHK VM

50

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.