Muži přerušili telnickou sérii výher

53Sobota 19. 2. 2022
2. liga muži – JM – 13. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – Sokol Telnice 26:18 (10:10)

Po lekci, kterou náš celek utržil v minulém kole na půdě lídra soutěže, nás čekal důležitý domácí zápas proti nepříjemnému soupeři z Telnice. Ti se oklepali ze špatného vstupu do soutěže a po sérii 6 výher se vyhoupli na 5. pozici. A aby toho nebylo málo, tak náš tým má tak velkou marodku, že se do pole museli postavit hned 2 brankáři, a dokonce i předseda oddílu a současný trenér mládeže Šidlo, který své poslední soutěžní utkání odehrál před 3 lety. I přesto všechno jsme si na bodový zisk věřili.
Na soupeře jsme hned od úvodu aplikovali aktivní obranu 1-5, která dobře narušovala kombinace hostujících spojek, které jsou největší telnickou zbraní. Ty se tak přes náš obranný val dostávaly jen stěží. Ovšem ani my jsme nebyli v útoku příliš produktivní a většina našich projektilů končila mimo brankovou konstrukci. Proto po 10 minutách hry na tabuli svítilo skóre pouze 1:3. A ani v následujících minutách se nestrhl nějaký brankostroj. Problémy jsme měli především v kombinační hře. Naopak na obraně nám začala dělat problém dohrávka do pivota a Telnice do 19. minuty odskočila již na 4:7. S přibývajícími minutami šla ale naše útočná hra konečně nahoru a začínali jsme se gólově prosazovat. Do poločasu jsme tak zvládli srovnat krok a byla z toho remíza 10:10.
Ve druhé půli se sice jako první trefila Telnice, ale to bylo naposledy, kdy byla ve vedení. Náš tým se s přibývajícím časem dostával stále více do tempa a postupně jsme přebírali otěže zápasu. Skvělý výkon na postu pivotu předváděl brankář Drápela, který nejenže 5x skóroval, ale vybojoval pro naše barvy i několik 7m hodů. V rozmezí 37. - 52. minuty excelovala i naše obrana společně s brankářem a dovolila hostím jen jediný přesný zásah. I díky tomu jsme odskočili ze stavu 14:14 na 22:15 a definitivně jsme zlomili odpor soupeře. Zbytek utkání jsme si již pohlídali a stejně jako při podzimním střetnutí jsme dokráčeli k osmibrankové výhře.
I přes obrovské problémy s kádrem, kdy naše soupiska spíše připomínala sestavu na „pouťový turnaj", jsme nesložili zbraně, zabojovali a po povedeném taktickém a týmovém výkonu jsme nakonec brali dva body. V příštím kole, kde už se budeme moci spolehnout na více hráčů, zajíždíme na půdu Ivančic, odkud se body jen tak nevozí.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 2/6:2/3, vyloučení 2:1
Sled branek: 1:0, 1:3, 4:4, 4:7, 7:7, 8:9, 10:10, 13:11, 14:14, 19:14, 22:15, 23:17, 26:17, 26:18
Sestava a branky: Ondřej Poul, Lukáš Deraha – Vítězslav Večeřa (7), Jakub Bezděk (6/2), Vojtěch Drápela (5), Martin Janíček (4), Jiří Kaštan (2), Alex Kuřátko (2), Ladislav Šidlo, Tomáš Rosa, František Kratochvíl, trenér Vlastimil Vaverka, odpovědný vedoucí Petr Kácal

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz

Ondřej Poul

54

55

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.