Začátek jarní části vyšel házenkářkám parádně

621. liga ženy, 12. kolo + 13. kolo
SK UP Olomouc, z.s. – TJ Sokol Velké Meziříčí 28:34 (15:15)
TJ Sokol Velké Meziříčí – Házená Jindřichův Hradec 32:30 (1:10)

V prvních dvou kolech jarní části soutěže se našim ženám podařilo vybojovat dvě cenná vítězství. Jedno na půdě soupeřek z Olomouce a druhé na domácí palubovce proti hráčkám od Vajgaru, proti kterým se nám dlouhodobě nedaří.
První jarní utkání odehrály naše ženy v neděli 13. února na hřišti UP Olomouc. V prostorné hale naposled hrála naše děvčata na podzim 2018. Začátek zápasu byl hodně vyrovnaný. Hostující hráčky si dokázaly vytvořit několik dobrých střeleckých pokusů, ale ty buď končily mimo bránu, nebo v rukou domácí brankářky. Naše obrana nedokázala pokrýt dobré střelecké pokusy olomouckých ze střední vzdálenosti, a proto se domácím podařilo odskočit na rozdíl tří branek. Ovšem zlepšená obrana vedla do konce poločasu k vyrovnání. Do druhého poločasu naše házenkářky doslova vlétly. Využily volného prostoru na brankovišti, který vznikl osobní obranou na naši nejlepší střelkyni. Během osmi minut se holky dostaly do šestibrankového vedení. Po zbytek zápasu domácím hráčkám nedovolily se přiblížit na bližší rozdíl a po zásluze odvezly z Olomouce dva body po výhře 28:34.

Ve druhém kole jsme na naší palubovce hostily tým Jindřichova Hradce, proti kterému se nám dlouhodobě nedaří. Zápas byl ze začátku z obou stran hodně nervózní. První branka padla až do soupeřovi sítě v třetí minutě a branka hostujících ještě o minutu později. Postupně naše hráčky důraznou obranou a jednoduchou hrou v útoku získaly čtyřbrankový náskok. Ten se postupně dařilo udržovat po celý první poločas, kdy jsme se prosazovaly ze všech postů. Závěr poločasu nám vyšel parádně a díky rychlým útokům jsme odskočily na poločasový rozdíl 18:12.
Prvních deset minut druhého poločasu bylo z naší strany ještě dobře zahraných, ale pak postupně začal soupeř ukazovat svoje házenkářské kvality. Tvrdá obrana v kombinaci s odvahou v útoku znamenala postupné ukrajování z našeho vedení. Zatímco naše obrana byla místy nekompaktní, z čehož plynulo celkem 11 sedmimetrových hodů na naší svatyni! V útoku jsme se přestaly snažit zakončovat, což vyústilo v pouhé dvoubrankové vedení a mírné obavy o výsledek. Naštěstí se blížil konec zápasu, a i přes obdrženou branku v poslední vteřině z rukou velice nadějné hostující spojky již nic nezměnilo na zaslouženém vítězství a dalších dvou bodech do tabulky!

Aktuálně patří našim hráčkám osmá příčka. V příštím kole zajíždí na palubovku leadra z Kunovic a poté do Vršovic. Snad se podaří v nějakém zápase získat alespoň bod.

Sestava a branky: Eliška Homolová, Jarmila Šabacká – Iva Závišková (24/2), Kateřina Závišková (12/7), Lenka Pacalová (8), Markéta Pospíšilová (6), Tereza Borkovcová (5), Romana Doležalová (4), Klára Kuřátková (1), Kristýna Cahová (4), Natalie Nicole Puffer (1), Karolína Slámová (1), Natálie Koudelová, Aneta Trojanová, trenéři Ing. Vincenc Záviška, Ilona Závišková, Jana Šidlová.

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.