• Velkomeziříčsko
  • Sport
  • V krajské kvalifikaci házenkářského desetiboje mladší žáci jednoznačně zvítězili

V krajské kvalifikaci házenkářského desetiboje mladší žáci jednoznačně zvítězili

9V neděli 27. 2. 2022 proběhla krajská kvalifikace házenkářského desetiboje (HD) mladších žáků v Novém Veselí.

Účastníky byli kromě domácích, také TJ Kovofiniš Ledeč nad Sázavou a náš tým. V HD se soutěží v jednotlivých disciplínách, za které se získávají 3 body za vítězství, 2 body za druhé místo a 1 bod za místo třetí. Na jednu disciplínu, ve které si družstvo věří, se mohl vsadit tzv. „žolík", který přináší dvojnásobek bodů. Nás tým vsadil na klasickou hru a vyplatilo se.
Mezi disciplíny HD patří: turnaj v osobní obraně, turnaj v klasické hře, turnaj v shot-outech (samostatných nájezdech), přesnost střelby, rychlost 2x15m, aktivita hráčů, překážková dráha, skok z místa, hod do dálky a fair-play (tresty ve hře).
Našemu celku se podařilo zvítězit ve všech disciplínách. Celkem jsme získali 30 bodů a před druhým týmem Ledče jsme získali náskok 11 bodů.
Vítězstvím si náš tým splnil jeden z dílčích cílů sezóny – a to postup na regionální kvalifikaci, kde se náš tým utká o postup na republikové finále. Soupeřit budeme s nejlepšími týmy královéhradeckého kraje v neděli 20.3. ve Velkém Meziříčí.

Tým: Červený – Ambrož, Böhm, Bradáč, Fexa, Chalupa, Janoušek, Kadlec, Klíma, Navrátil, Peterka, Raus, Winterling, Fialka
Trenéři: Holý, Krejčí, Živčic

P. Ž.

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.