Muži pohořeli v Ivančicích

11Sobota 26. 2. 2022
2. liga muži – JM – 14. kolo
HK Ivančice - TJ Sokol Velké Meziříčí 40:24 (21:12)

V sobotu navečer zajíždělo družstvo mužů na palubovku Ivančic, odkud se body nevozí. Našemu mužstvu se zde podařilo vyhrát pouze jedinkrát a to již před dlouhými 6 lety. Ovšem Ivančice v letošní sezóně již nemají tak přesvědčivé výkony jako kdysi a před utkáním jim patřila „až" 5. příčka. Ale jednoduchý zápas jsme určitě nečekali.
K utkání jsme opět nastoupili v neúplné sestavě. A aby toho nebylo málo, hned v úvodních minutách došlo ke krvavému zranění naší střední spojky Bezděka, který byl kvůli zlomenému nosu nucen z utkání odstoupit. Tuto absenci jsme cítili hlavně na obraně, kdy jsme nebyli schopni pokrývat kombinace domácích. Ovšem ještě více nám scházela razance a nasazení, kdy domácí mohli zakončovat naprosto bez kontaktu z libovolné pozice. V útoku jsme se zprvu dokázali dostávat přes domácí obranu, ovšem častokrát jsme pohořeli v zakončení. O tom svědčí i 3 neproměněné sedmimetrové hody. Ivančice hnány zaplněnou halou tak navyšovaly svůj náskok až na hrozivý poločasový výsledek 21:12.
Do druhé půle jsme museli zapracovat hlavně na obraně, která za první poločas nebyla schopna ubránit snad jediný útok domácích. Proto jsme změnili obranný systém na obranu 1-5, což domácím mírně zbrzdilo brankový příděl z postupného útoku. Bohužel jsme ale začínali kupit chyby v útoku, což domácí nekompromisně trestali rychlými brejky. Ivančice nás tak naprosto přehrály a jednoznačně zvítězily v poměru 40:24.
Dnes jsme do utkání vstoupili velice laxně, což se projevovalo hlavně na razanci v obraně, která jakoby ani nebyla. Domácí tak mohli zakončovat z libovolných pozic naprosto bez kontaktu. Na tom musíme do příštího utkání zapracovat, jelikož na domácí půdě hostíme 2. celek soutěže z Kuřimi.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 2/3:0/3, vyloučení 4:5, navíc hosté ČK
Sled branek: 3:2, 5:3, 10:5, 12:8, 16:10, 21:11, 22:14, 26:16, 32:18, 37:21, 39:24, 40:24
Sestava a branky: Ondřej Poul, František Kratochvíl – Pavel Strašák (7), Vítězslav Večeřa (6), Jiří Kaštan (4), Alex Kuřátko (2), David Kubiš (2), Tomáš Rosa (1), Martin Chalupa (1), Tomáš Pažourek (1), Petr Kavka, Jakub Bezděk, trenér Vlastimil Vaverka, odpovědný vedoucí Petr Kácal, Radim Fischer

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz

Ondřej Poul

5 copy_copy_copy

10

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.