Od té doby jen improvizujeme

12Kadeti odjeli na svůj předposlední turnaj opět v improvizované sestavě. Prakticky jen v prvním turnaji v září 2021 jsme nastoupili v kompletní sestavě a pošilhávali jsme po skupině s nejvyšší výkonností, která nám utekla o jeden set. Od té doby jen improvizujeme. Vyřadila nás zranění, ale hlavně 3 hráči základní sestavy zanechali aktivní činnosti. Nechtěli již podstupovat martýrium vrcholového sportu. Škoda. Přesto jsme se nevzdávali a  hráči byli připraveni. Sice improvizovali, ale stále hráli nad své možnosti. Samozřejmě, že nějaké výjimky byly, kdy se fatálně nedařilo, ale hlavní cíl zachránit soutěž pro příští rok se plnit daří.

Předposlední turnaj se uskutečnil v Brně. My spadli do 4. výkonnostní skupiny, která se hrála o šesti celcích rozdělených do dvou skupin. První den, sobota, nás v excelentní formě nezastihla. Prohráli jsme na úvod s Lanškrounem 0:3. Druhý zápas s Karlovými Vary jsme vydřeli vítězství 3:2, když jsme otáčeli z 0:2. V neděli nás čekal největší favorit, družstvo Volejbalu Brno. Snad v nejlepším zápase celého turnaje jsme s favoritem začali odvážně a první set se rozhodoval až v koncovce. Druhý set nám brněnští hráči nedali šanci, ovšem další set byl náš. Celý set jsme vedli a nevzdali jsme se, i když soupeř vyrovnal na 24:24. Vítězství bylo nakonec naše. Ve čtvrtém setu to byla bitva o každý míč, a to že se nakonec radovalo Brno nás nemusí vůbec mrzet. Porážka s vyceněnými zuby, jak jsem již jednou psal. Nás nastartovala k exhibici v posledním zápase se Svitavy. Vítězství 3:0 nás definitivně zachránilo v soutěži. Co na závěr. V sobotu nemastný výkon, v neděli excelentní. Rozehrál se Matěj Janák na smeči, náš nejlepší hráč, sekundoval mu univerzál Adam Dobrovolný. Na bloku se překonávali dva nezkušení Jakub Sklenář a Patrik Švoma. Nahrával spolehlivě Radek Hlávka. Ovšem musí zlepšit pohyb k míči. Ondřej Opršál na smeči také nezklamal i přes své výpadky v úspěšnosti útoku. Nakonec se chci zmínit o dvojčatech Šimovi a Robinovi Veselých. Robin si odbyl svou premiéru na liberu a byl suverén. Šimon, nahrávač se rychle zregeneroval ze zranění palce ruky. Do hry se svou specializací nezasáhl, ale rozhodoval svým podáním. 5. set s Karlovými Vary, i když už to s námi vypadalo špatně, obrátil několika esy vývoj setu a rozhodl o našem vítězství.

Nyní nás čeká ještě jeden poslední turnaj 19. a 20. března, kam pojedeme již bez stresu a doufám také, že ve stabilizované sestavě.
Juniory o tomto víkendu 5. a 6. března čeká poslední turnaj v Českých Budějovicích. Ti již mají účast mezi nejlepšími 8 družstvy zajištěnou.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.