Házenkáři na vítězství nedosáhli

27V posledním zápase základní části skončili dorostenci bez bodů
1. liga mladší dorost – Morava, 14. kolo

Pepino SKP Frýdek-Místek – TJ Sokol Žďár nad Sázavou 43:23 (20:10)

V posledním kole základní části 1. ligy mladšího dorostu nestačili naši hráči na Frýdek-Místek. Končí tak na posledním osmém místě. Od dalšího kola budou hrát v soutěži Nadstavba – sestupová část, kde se mezi sebou utkají čtyři týmy z moravské části a čtyři týmy z české části.

V dopoledním zápase proti domácímu Frýdku se nám podařilo v každém poločase odehrát dvě přijatelné dvacetiminutovky. Bohužel nás i v této části zradila střelba z jasných brankových příležitostí. Soupeř tak během prvního poločasu odskočil na rozdíl deseti branek. Ve druhém poločase jsme opět podali zlepšený výkon, ale ne celých třicet minut, a proto domácí opět odskočili na celkových dvacet branek 43:23.
7m hody 2/2 : 3/2, vyloučení 2:4.

Průběh utkání ZDE
Sestava a branky: Tomáš Kučera, Tomáš Novotný – Martin Kakač (6), Robin Koudela (5), Benjamin Rosa (4/1), Jakub Uchytil (4/1), Adam Jaša (2), Jakub Finsterle (1), Adam Požár (1), Vojtěch Bradáč, Štěpán Čermák, Denis Vik, Jaroslav Pavlíček, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.
Tabulka 1.liga mladší dorostenci divize Morava ZDE

Na Duklu Prahu naši dorostenci nestačili
1. liga mladší dorost – Nadstavba, sestupová část, 1. kolo
TJ Sokol Žďár nad Sázavou – TJ Dukla Praha 23:39 (10:18)
V prvním kole v sestupové části nadstavby naši hráči přivítali družstvo Dukly Praha. Se soupeřem se dařilo držet krok v prvních dvaceti minutách, ale poté dobře fyzicky disponovaný soupeř převzal otěže zápasu a dovedl ho pro sebe ke zdárnému konci.

Naši hráči vstoupili do zápasu s chutí. Na jejich útočných snahách bylo vidět odhodlání. V obranné fázi byli navíc podpořeni dobrým výkonem Tomáše Kučery v bráně. Prvních deset minut se hrála hodně vyrovnaná partie. Postupem času jsme začali narážet na neproměňování dobrých střeleckých příležitostí a soupeř začal postupně odskakovat až na poločasový rozdíl 10:18.

Ve druhém poločase se obraz hry příliš nezměnil. Dukla si stále držela náskok, který pak ještě navýšila až na konečných 23:39.
Naši hráči po herní stránce neodehráli špatné utkání, ale soupeř byl mnohem lépe fyzicky disponovaný a také herně vyspělejší.
V dalším kole zajíždějí dorostenci na palubovku Sokola Šťáhlavy, kde se budeme muset již poprat o body, abychom si uchovali naději na záchranu v nejvyšší soutěži.
7m hody 1/0 : 1/0, vyloučení 1:2.

Průběh utkání ZDE
Sestava a branky: Tomáš Kučera, Tomáš Novotný – Robin Koudela (10), Benjamin Rosa (3), Martin Kakač (3), Jakub Uchytil (3), Vojtěch Bradáč (2), Adam Jaša (1), Adam Požár (1), Jakub Finsterle, Jaroslav Pavlíček, Denis Vik, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.
Tabulka 1.liga mladší dorostenci divize Morava ZDE

Starší dorostenci na body nestačili
2. liga starší dorost – Čechy, 15. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – Sokol Vršovice 19:21 (7:12)
Po druhé v řadě se naši hráči utkali proti týmu pražských Vršovic, tentokrát Sokolu Vršovice. I přes zlepšený výkon ve druhém poločase se dorostencům nepodařilo na body v domácím prostředí dosáhnout.

Vstup do utkání našim hráčům vyšel parádně. V bráně se dařilo Lukáši Derahovi a v útoku jsme po pěkných kombinacích dokázali skórovat (4:1, 8. minuta). Poté ovšem následovalo několik ukvapených střel, se kterými si hostující brankář poradil. Soupeř se tak dostal do hry a během pěti minut otočil na 4:6. V další fázi prvního poločasu jsme na hřišti působili odevzdaným dojmem. Žádný z hráčů nechtěl vzít střeleckou zodpovědnost na sebe. Na druhé straně se hostující hráči jednoduchým způsobem dostávali k jasnému zakončení. I proto byl poločasový rozdíl ve skóre pětibrankový 7:12.

Začátek druhého poločasu byl již vyrovnanější, ale soupeř si stále držel pěti až šestibrankové vedení. To se začalo měnit až v posledních deseti minutách, kdy jsme začali praktikovat aktivní vysunutou obranu 1-23 a v útoku jsme sáhli k variantě se sedmi hráči bez brankáře. Soupeř znervózněl, a i přes smolné vyloučení za aktivní pohyb nohou naši kluci snížili na rozdíl jediné branky. Naši stahovací jízdu v poslední minutě utnulo další vyloučení a poslední branka soupeře. Určitě bylo i na remízu, ale to bychom museli bojovat po celé utkání tak jako v závěru.
V úterý 8. března od 19:00 čeká na naše hráče domácí dohrávka 13. kola proti aktuálně druhému celku TJ ČZ HBC Strakonice 1921.
7m hody 2/1 : 1/0, vyloučení: 5:3

Průběh utkání ZDE
Sestava a branky: Lukáš Deraha – Jakub Mach (7/1), Martin Chalupa (3), Matěj Novotný (3), Štěpán Mikšík (2), Robin Koudela (2), Benjamin Rosa (1), Tomáš Rosa (1), Alex Kuřátko, Jakub Uchytil, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Michael Bezděk.
Tabulka 2.liga starší dorostenci Čechy ZDE

 

Spravedlivá remíza na nás čekala ve Vršovicích
2. liga starší dorost – Čechy, 14. kolo
Lokomotiva Vršovice – TJ Sokol Velké Meziříčí 25:25 (14:14)
Nedělní odpoledne v pražských Vršovicích patřilo duelu dvou týmu ze středu tabulky. Utkání nabídlo několik pěkných momentů a zlepšený výkon našich dorostenců, který jim nakonec vynesl bod do druholigové tabulky.

Utkání bylo v prvním poločase hodně vyrovnané. Žádnému družstvu se nepodařilo odskočit na více než jednobrankový náskok.
V tom druhém si naši hráči vybrali slabou pětiminutovku, ve které domácí hráči odskočili na rozdíl čtyř branek (16. minuta 22:18). Po time-outu domácích jsme vysunuli obranu, kluci ze sebe vydali maximum a dotáhli jsme se až na remízu. V závěru jsme dobře zvládli hru v oslabení, mohli jsme překlopit výhru na naši stranu, ale utkání skončilo spravedlivou remízou 25:25.
Střelecky tým táhnul Radek Navrátil a Štěpán Mikšík.

V úterý 8. března od 19:00 proběhne dohrávka 13. kola proti TJ ČZ HBC Strakonice 1921.
7m hody 1/0 : 0/0, vyloučení: 4:2

Průběh utkání ZDE
Sestava a branky: Lukáš Deraha – Radek Navrátil (9), Štěpán Mikšík (7), Martin Chalupa (4), Jakub Mach (4), Alex Kuřátko (1), Benjamin Rosa, Tomáš Rosa, Matěj Novotný, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Michael Bezděk.
Tabulka 2.liga starší dorostenci Čechy ZDE

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.