Naši nejmenší házenkáři byli úspěšní na turnaji v Kuřimi

39V sobotu 12. března se naši nejmenší házenkáři zúčastnili turnaje v miniházené After Ferin Cup, který pořádal házenkářský oddíl z Kuřimi. Tento turnaj je tradiční, pořádá se na Mikuláše a děti se na něj vždy velmi těší. To bohužel kvůli covidovým nařízením nevyšlo, proto byl termín turnaje přesunut a v názvu se objevilo slovíčko after. To však vůbec nevadilo, turnaj byl jako vždy perfektně zorganizovaný, ceny byly krásné, a nakonec přišel i maskot klubu kohout Ferin v nadživotní velikosti.

K samotnému turnaji. Hrálo se ve dvou kategoriích. Mladší přípravka a starší minižáci. Hrací doba jednoho utkání byla deset minut. Specialitou tohoto turnaje jsou samostatné nájezdy kterých se mohou zúčastnit všichni hráči a kdy jejich vítěz si do tabulky připíše jeden bod navíc. Turnaje se zúčastnilo 8 družstev v kategorii minižactva a 6 družstev v kategorii přípravky.
Náš oddíl postavil v obou kategoriích dvě družstva.

V kategorii minižactva naše modré družstvo získalo medaile a pohár za druhé místo. Kluci odehráli velmi dobrý turnaj, zaslouží pochvalu, a zvláště jejich souboj s Telnicí (pozdější vítěz turnaje) patřil k ozdobám miniházené. Prohra o gól zamrzela, nicméně když vzpomeneme že nás tento soupeř ještě nedávno porážel o deset branek a více, je nutné kluky opravdu pochválit za velké zlepšení. Jen tak dál. Naše šedé družstvo sice skončilo až na sedmém místě, ovšem hra měla stoupající tendenci a s většinou týmů jsme odehráli vyrovnané utkání což je příslibem do příštího roku.
Individuální cenu získal Filip Ambrož, za nejlepšího brankáře celého turnaje. Gratulujeme.

V kategorii přípravky se podařilo našim žabičkám celý turnaj bez ztráty bodu vyhrát a získat tak zlaté medaile a pohár za první místo. Potěšitelné je, že se brankově prosazovali všichni hráči z týmu.
Naše kuřátka sice na turnaji v základní hrací době body nezískala, ale už se jim podařilo vyhrát jedny nájezdy a spoustu kluků si dalo svůj první gól v miniházené. Je hlavně super, že kluky hra baví, všechno ostatní mají teprve před sebou.
Individuální cenu získal David Stoklasa, který byl vybrán jako nejlepší hráč turnaje. Jen tak dál.

Pořadí turnaje:
Minižáci:
1. Telnice
2. Velké Meziříčí modrá
3. Litovel
4. Kuřim II
5. Hustopeče
6. Horka na Moravě
7. Velké Meziříčí šedá
8. Kuřim I

Přípravka:
1. Velké Meziříčí zelená
2. Horka na Moravě
3. Juliánov
4. Hustopeče
5. Kuřim
6. Velké Meziříčí žlutá

Hráli:
Minižáci:
Chalupa Vojtěch, Jelínek Martin, Kadlec Adrian, Homola Martin, Fialka Erik, Prokeš Matyáš, Ambrož Filip, Chadim Lukáš, Kalina Tomáš, Peterka Jonáš, Drápela Tomáš, Drápela Martin, Böhm Adam, Kostečka Vojtěch, Winterling Tobiáš, Janoušek Jan, Nováček Jakub, Buďa Adam, Podsedek Jakub.

Přípravka:
Stoklasa David, Michlíček Jiří, Šimek Samuel, Vejmělek Erik, Šikula Ondřej, Kučera Adam, Coufal Maxmilián, Bittara Patrik, Vitešník Filip, Šidlo Štěpán, Rosa Ondřej, Navrátil Ronnie, Michálek Ondřej.

Trenéři: Stoklasa David, Kostečka Daniel, Rosa Miloš.

Pokud by si někdo z kluků, zejména ročníku narození 2012 a mladší, chtěl miniházenou zkusit, těšíme se na vás na tréninku každé úterý a čtvrtek od 15:30 do 17:00 na házenkářské hale.

David Stoklasa
TJ Sokol Velké Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.