Adam Červinka získal na Žákovském Mistrovství republiky medaili

51908948661 806f891e40_oO víkendu 26. a 27. února se v hale Otakara Jandery v Praze konalo Mistrovství České republiky žáků a žákyň v hale.

Závodníci z Vysočiny si z něho přivezli dvě medaile. Klára Vavřinová z Jihlavy si v běhu na 60 m překážek doběhla pro stříbrnou medaili, druhou medaili vybojoval Adam Červinka v běhu na 1 500 metrů.

Na 1 500 m žáků se nominovali dva naši mílaři – Adam Červinka a Oliver Harvey.
Adamovi se v úvodu závodu podařilo odolat pokušení pohybovat se v první skupince, která udávala příliš vysoké tempo závodu. Z počátku se pohyboval kolem průběžného šestého místa. V závěru závodu však dokázal využít ušetřených sil, posouval se pořadím výš a po napínavém souboji doběhl na konečném třetím místě. Ze šampionátu si tak odvezl kromě bronzové medaile nový osobní rekord 4:20,70.

Oliver doplatil na příliš vysoké tempo v úvodu závodu. Snažil se držet krok s ostatními a pohyboval se kolem osmého místa. V závěru závody mu ale začaly trochu docházely síly. I přesto doběhl na pěkném 11. místě v čase 4:40, 90, což je jen o 4 desetiny za jeho dosavadním osobním rekordem.

VELME

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.