Ženy v regionálním derby nezaváhaly

Katka Závišková_střílející_sedmimetrový_hod_-_úspěšně1. liga ženy, 16. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – Jiskra Havlíčkův Brod 28:23 (11:12)
Po dvou prohrách na venkovních hřištích chtěly ženy v domácím prostředí zabojovat a proti týmu, který na jaře ještě nevyhrál získat plné dva body do tabulky. Po obratu v druhém poločase se to povedlo a ženy drží devátou příčku mezi prvoligovými týmy.

Začátek utkání byl hodně vyrovnaný. Útočné snahy obou týmů končily buď zákrokem brankářek nebo mimo bránu. Našim hráčkám se podařilo odskočit na dvoubrankový rozdíl (16. minuta 8:6). Poté přišla série technických chyb, kterých soupeřky využily a postupně překlopily skóre na svoji stranu. Utkání však bylo stále vyrovnané, obě družstva předváděla kombinační hru. Do konce poločasu se nám podařilo k hostujícím přiblížit pouze na jednu branku 11:12, když v posledních vteřinách holky těsně minuly branku soupeřek.

Vstup do druhého poločasu nám nevyšel a rychle jsme si nechaly havlíčkobrodské odskočit na rozdíl čtyř branek (7. minuta 12:16). Domácí však zaktivněly obranu, za kterou po celý zápas předváděla fantastický výkon brankářka Jarmila Šabacká. Aktivní obrana společně s lepšími herními kombinacemi v útoku nás postupně dostala zpátky do hry (17. minuta 19:19). Po time-outu hostujících jsme dvakrát mohly odskočit, ale nepřesná střelecká muška nám v tom zabránila. Soupeř ještě dokázal vést 19:20, ale to bylo v zápase naposledy. Za stavu 21:20 obdržela naše pivotmantka za tři dvouminutové tresty červenou kartu. Naše hráčky ve hře bez brankáře dokázaly skórovat a ujaly se vedení 24:20 ve 24. minutě. Posledních pět minut bylo z naší strany velice povedených. Kvalitní a tvrdá obrana, dobré útočné snahy a přesné zakončení nás dovedly k vítězství 28:23.

Všechny hráčky zaslouží pochvalu za „odmakaný" zápas. I přes nepříznivě vyvíjející druhý poločas holky zápas nezabalily a postupně zabraly, což jim vyneslo třetí jarní vítězství. V zápase se po dvou letech představila Anna Vodná (Gebre Selassie), která svými zkušenostmi pomohla k zisku dvou bodů. Věříme, že tento výkon holky nakopne a v příštím kole na palubovce Bohumína dokáží opět bodovat.

Sestava a branky: Jarmila Šabacká, Jana Šidlová, Eliška Homolová – Lenka Pacalová (6), Kateřina Závišková (5/3), Natálie Koudelová (3), Tereza Borkovcová (3), Romana Doležalová (3), Anna Vodná (2), Natalie Nicole Puffer (2), Karolína Slámová (2), Markéta Pospíšilová (2), Klára Kuřátková, Michaela Homolová, trenéři Ing. Vincenc Záviška, Ing. Tomáš Partl, Jana Šidlová

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

VM-HB foto Andrea Kuřátková 5VM-HB foto Andrea Kuřátková 6

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.