Mladší žáci i žákyně postupují do finále Házenkářského desetiboje

0Regionální kvalifikace házenkářského desetiboje
Neděle 20. března 2022 se jistě tučně zapíše do další stovky historie velkomeziříčské házené! Na společné regionální kvalifikaci mladších žákyň a mladších žáků totiž oba týmy dokázaly zvítězit a zajistit si tak postup do finále Házenkářského desetiboje mezi šest nejlepších týmů z celé České republiky!

Mladší žáci v půlce února absolvovali krajskou kvalifikace v Novém Veselí. Tu se jim podařilo ve všech disciplínách vyhrát a vybojovat postup na kvalifikaci regionální, jejím pořadatelem se stal náš oddíl.

Do regionální kvalifikace Střed se kromě našeho družstvo také dostal tým z Jičína a Dvora Králové. Další postupující z Vysočiny, Ledeč nad Sázavou, se z kvalifikace odhlásila. Dvanáctka velkomeziříčských chlapců bojovala v devíti disciplínách o postup mezi šestku nejlepších. Známé domácí prostředí jim dopomohlo k vítězství hned v šesti disciplínách (běh 2x15 m, skok z místa, překážková dráha, hod do dálky, osobní obrana, shot-out). V dalších dvou obsadili druhé místo. Bonusová karta v podobě Jokera a připsání dvounásobného počtu bodů trenérům vyšla, když vsadili na skok z místa. Jejich dobré výkony jim vynesly postup do finále házenkářského desetiboje. To se uskuteční 3. – 5. června 2022 a jejím pořadatelem je Jihomoravský kraj.

Sestava chlapci: Daniel Červený, Matyáš Fialka, Jan Sedlák, Nikolas Fexa, Tomáš Klíma, David Bradáč, Vojtěch Navrátil, David Ambrož, Šimon Winterling, Tomáš Raus, Luboš Peterka, Jakub Chalupa, trenéři Pavol Živčic, Martin Krejčí a Jiří Holý.

 

Mladší žákyně vzhledem k malému počtu družstev v regionu Střed (Vysočina, Královehradecký a Pardubický kraj) absolvovaly rovnou regionální kvalifikaci proti družstvu Ledče nad Sázavou. Celkem čtrnáct holek postupně bojovalo v těchto disciplínách: běh 2x15 m, hod na přesnost, skok z místa, hra – osobní obrana, shot-out, utkání, hod do dálky a překážková dráha. Další disciplína, aktivita, se hodnotí podle počtu hráček, které se ve hře prosadí brankově. Naše děvčata se dokázala vyhecovat k velice povedeným výkonům, které jim vynesly vítězství ve VŠECH disciplínách! V každé z disciplín se holky oproti tréninkům dokázali zlepšit, vzájemně se povzbuzovat a oprávněně vybojovat postup mezi šestku nejlepších. Finále je naplánováno na 3. – 5. června v Plzeňském kraji.

Nyní se budou holky opět připravovat na Ligu Vysočiny, kterou odstartují v neděli 27. března od 9:00 hodin na domácí palubovce proti Poličce, Ledči nad Sázavou, Chrudimi a Pardubicím.

Sestava děvčata: Anežka Brychtová, Dita Padalíková, Eliška Nedomanská – Tereza Palátová, Karolína Blaťáková, Vendula Pospíšilová, Klára Pospíšilová, Elena Konečná, Nika Plachetská, Denisa Krejčová, Bára Fialová, Nikol Harčaríková, Sára Juhošová, Veronika Dvořáková, trenérky Jana Šidlová a Kateřina Závišková.

Holkám i klukům je třeba poděkovat za skvělé výkony, které během celého turnaje předváděli! Někteří z nich předvedli své nejlepší výkony. Ve finále vám budeme držet pěsti, ať to dopadne jakkoli. Postup obou našich družstev je ukázkou práce s dětmi, kterou se snažíme v klubu odvádět. A že to není vždy jen o házené, ale že s ní souvisí i další sportovní složky, které je třeba neustále rozvíjet.

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.