Muži udřeli výhru nad Újezdem

32. liga muži – JM – 17. kolo
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Újezd u Brna 35:33 (21:16)

V sobotní odpoledne hostili naši muži tým z Újezdu u Brna. Zápasy s tímto soupeřem bývají bohaté na branky, o čemž svědčí i fakt, že Újezd má nejhorší obranu celé soutěže. Toto ovšem kompenzují kvalitním útokem, který naopak patří mezi nejproduktivnější. Před utkáním jsme sice byli papíroví favorité, ovšem naše jarní forma není příliš oslnivá a vítězství v tomto zápase mohla být pro náš tým výrazná vzpruha.

Do zápasu jsme vstupovali s vidinou, že se bude nejspíše jednat o střelecké hody, a pokyn v šatně jasně zazněl, že se musíme opřít o obranu a ty góly už nějak dáme. Toto se nám ovšem od úvodních minut nedařilo dodržovat a naše obrana připomínala trhací kalendář. Naštěstí ani borci z Újezdu na obraně nebyli příliš důrazní, a tak do půlky poločasu branky na obou stranách rovnoměrně přibývaly (16. min. 9:9). Až poté se nám podařilo konečně odskočit a to hlavně díky přesným zásahům našich spojek Svobody s Večeřou. Na to hosté reagovali osobní obranou na prvně jmenovaného. Ovšem ani tento krok nezabrzdil naše střelce, kteří se zakončením neměli problém. Do konce první půle jsme si tak zvládli vytvořit pěkný 5brankový náskok.

Vstup do druhého dějství se nám povedl a odskočili jsme až na rozdíl 7 branek (36. minuta 25:18). Bohužel v naší obraně byla stále velká okna, která buď končila gólem, nebo vyloučením. Toto drželo hosty stále ve hře a navíc pomalu začali náš náskok umazávat. V poslední minutě soupeř dokonce zvládl snížit na rozdíl jediné branky. Poslední útok jsme ale již zkušeně dohráli a naše vítězství zpečetil gólem v posledních vteřinách Strašák.

Dnešní utkání sice nebylo příliš pohledné, ale důležité body zůstaly doma. Zamyslet se však musíme nad výkonem obrany, která dnes vůbec nefungovala, což se projevilo na velkém množství obdržených branek. V příštím kole náš čeká zápas v Olomouci, se kterou jsme na podzim doma těsně prohráli.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 1/1:1/2, vyloučení 6:0
Sled branek: 0:2, 4:2, 5:5, 8:7, 9:9, 13:9, 15:13, 18:15, 22:16, 25:18, 27:22, 30:26, 33:29, 34:33, 35:33

Sestava a branky: Ondřej Poul - Vítězslav Večeřa (13), Vojtěch Svoboda (8), Pavel Strašák (5/1), David Kubiš (3), Pavol Živčic (2), Vojtěch Drápela (1), Petr Kavka (1), Martin Chalupa (1), Štěpán Mikšík (1), Alex Kuřátko, František Kratochvíl, Tomáš Rosa, trenér Vlastimil Vaverka, odpovědný vedoucí Petr Kácal

Ondřej Poul

1 copy

2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.