Po delší pauze proběhly březnové turnaje

1 copyŽáci 1. stupně ZŠ navštěvující ve svých školách kroužek miniházené měli po delší covidové pauze opět možnost změřit své síly (pohybové schopnosti a házenkářské dovednosti) s dětmi z jiných škol. Měřínské a Velkomeziříčské školní ligy se účastní celkem pět ZŠ vždy ve dvou kategoriích, v mladší 1.-3. třídy a ve starší 4.-5.třídy. Účastníky jsou z Velkého Meziříčí ZŠ Oslavická, ZŠ Sokolovská, ZŠ Školní a z okolí ZŠ Měřín spolu se ZŠ Hany Benešové Bory. V letošním ročníku prozatím proběhly pouze 3 turnaje. Pro některé děti bylo březnové setkání na hřišti vůbec první turnajovou zkušeností. Organizátorem je oddíl házené TJ Sokol Velké Meziříčí spolu se SVČ DÓZA Velké Meziříčí.

23. a 24. března bylo v házenkářské hale v dopoledních hodinách k vidění nejen dětské nadšení z pohybu, radost z povedené přihrávky, ale vzájemné fandění a týmovost. Vstřelení branky bylo už pomyslnou třešničkou na dortu. Skóre ze vzájemných zápasů se ve školních ligách nepočítá. Smyslem je vzbudit v dětech pozitivní vztah ke sportu. Během dvou dnů halu navštívilo přes 150 dětí.

Za předvedené výkony si nejmenší házenkáři a házenkářky v závěru turnaje zasloužili zdravou odměnu od firmy POEX Velké Meziříčí. Poděkování patří starším spolužákům za pomoc při rozhodování utkání a také časoměřičům. Děkuji také pedagogům ze vedení kroužku ve svých školách a za dosavadní spolupráci.

V měsíci květnu proběhnou finálové - závěrečné turnaje, ve kterých se představí vždy všechny školy v jednotlivé kategorii – v úterý 10.5. kategorie mladší a ve středu 11.5. kategorie starší. Vzájemné zápasy probíhají vždy v dopoledních hodinách – divákům a fanouškům jsou dveře házenkářské haly otevřeny.

Mgr. Jaroslava Živčicová

2 copy3 copy45

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.