Vítězem IX. turnaje v karetní hře "prší" se stal Pavel Mihal z Ostravy

kopieV meziříčské pivnici Na Lipnici na Sokolovské ulici se v sobotu 2.dubna uskutečnil již devátý ročník soutěže v kartách. A opět se provozovalo "prší", které zde už má tradici, neboť příznivci této hry se tu nad dvaatřiceti čertovými obrázky scházejí každý pátek. Ano, i na Lipnici se stejně jako v jiných hospodách běžně mastí mariáš, samozřejmě; avšak hra "prší", která je mezinárodně známa pod názvem "mau-mau", je právě tady také velice oblíbená a bývá prožívána často i velmi rušně a divoce, zejména tradičními pátečníky (L. Halámek, Z. Bobek, J. Savvin, P. Janeček, B. Komínek, V. Pařil a další).

Celý společenský podnik začal prezencí v 15 hodin. Nakonec se dostavili všichni předem řádně přihlášení zájemci, a to místní i přespolní. Ve startovním poli se objevily také tři ženy - Milada Troščáková, Marie Paprskářová a Jarmila Fousková, všechny z VM.
U stolů se v základním i v dalších kolech díky losování míst sešly vždy příslušné čtveřice, z nichž pak výše postupovali pouze první dva. Základní kolo se hrálo do cílové hranice třiceti dosažených bodů, další kola do pětadvaceti. V každé dílčí hře se bodovalo dle vyšlého pořadí, a to s příděly 3-2-1-0.

Konečné pořadí nejlepších
Finalisté:
1. Pavel Mihal Ostrava
2. Michal Troščák VM
3. Milada Troščáková VM
4. Jiří "Ježek" Kašpar (předloňský vítěz) VM

5. – 8.místo (poražení semifinalisté):
Richard Batuna VM, Jan "Zelí" Smejkal Petráveč, Jiří Motyčka VM, Lukáš "Čižma" Čižmárik VM / Svařenov.

Je potřeba upřímně uvést a přiznat, že Ostravan Pavel Mihal se stal vítězem naprosto přesvědčivě a zaslouženě, neboť ve finále zcela jasně exceloval.
Hlavní pořadatelkou byla Lenka Marková, řídícím samotné soutěže pak Vladimír Pařil. V ceně startovného bylo zahrnuto i občerstvení, jímž se staly vepřové řízky s chlebem a okurkou + obložené rohlíkové jednohubky.

Úspěšníci dostali krásné kovové poháry, diplomy a věcné ceny od sponzorů. Těmi se stali Stanislav Dočkal z VM, pivnice Lipnice / Lenka Marková VM, Měšťanský pivovar v Poličce, Město Velké Meziříčí / Turistické a informační centrum / Květoslava Hladíková, Blažena Rosová VM, Zdeněk Šlapal VM, Pavel Psohlavec VM, Vladimír Pařil VM a firma AND Motor VM. Zvláštní poděkování a uznání za zajištění pohárů - letos zcela nově z Nového Veselí - náleží panu Františku Uhlířovi z Jívoví.

Mediální partneři akce: týdeník Medřičské listy, měsíčník Velkomeziříčsko, internetové NovinyVM / ObchodyVM.
Vítězové předchozích ročníků:
Michal Babák, Olga Pivovarníková ze Žďáru n.S., Zdeněk Bobek, Jiří Savvin, Jiří Bula, Jiří Mráz, Jiří "Ježek" Kašpar, Zdeněk Valenta + Jiří "Medvěd" Vaňkát coby vítěz mimořádného turnaje, který se konal jaksi navíc, a sice před čtyřmi lety na podzim.
Letošnímu vítězi Pavlu Mihalovi upřímně blahopřejeme!
Absolutně nejúspěšnější účastník, bráno dlouhodobě: Michal Troščák z VM. V posledních šesti ročnících se totiž pokaždé probojoval až do závěrečného finále, což je obdivuhodné a prakticky neuvěřitelné - ale přitom se zatím dosud nikdy nestal celkovým vítězem. Letos jej provázela i jeho manželka - a skončila překvapivě hned za ním, tj. na krásném 3.místě. Gratulujeme!
A tak tedy zase na shledanou napřesrok...

Vladimír Pařil

Turnaj v prší  Lipnice foto. Vladimír PařilTurnaj v prší  Lipnice foto. Vladimír Pařil 1Turnaj v prší  Lipnice foto. Vladimír Pařil 2

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.