Proběhly dva rozdílné domácí zápasy mladších dorostenců

8. dorostenci_po_vítězství_nad_Šťáhlavy1. liga mladší dorost – Nadstavba, sestupová část, 3. kolo
TJ Sokol Žďár nad Sázavou – TJ Sokol Úvaly 17:19 (6:9)
Domácí utkání proti Sokolu Úvaly, který zatím ještě v soutěži nevyhrál měl být vyrovnanou bitvou. Naši hráči bohužel herně zůstali za očekávání a utrpěli těsnou dvoubrankovou prohru.

Celé utkání se neslo spíše v obranném duchu. Moc branek nepadalo. Domácí dorostenci se sice v zápase ujali vedení 2:0, ale poté již jen dotahovali. Do poločasu tak byl rozdíl ve skóre tříbrankový. Vstup do druhé půle klukům vůbec nevyšel a během třinácti minut prohrával 10:17. V posledních deseti minutách se sice herně i brankově zvedly, ale větší zdramatizování utkání již to nebylo. Dorostenci tak prohrály 17:19.

7m hody 1/1 : 1/2, vyloučení 2:5 navíc hosté ČK hosté.

Průběh utkání ZDE

Sestava a branky: Tomáš Kučera – Martin Kakač (5), Štěpán Čermák (4), Adam Požár (3), Ondřej Navrátil (2), Jakub Finsterle (2), Jakub Uchytil (1/1), Benjamin Rosa, Jaroslav Pavlíček, Denis Vik, Michal Urbanec, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.

1. liga mladší dorost – Nadstavba, sestupová část, 4. kolo
TJ Sokol Žďár nad Sázavou – Sokol Šťáhlavy 32:27 (14:8)
K první jarní výhře si dorostenci došli poměrně jednoznačně a s velkou chutí. Ze začátku vyrovnané utkání dokázali brzy překlopit na svoji stranu a dojít k pětibrankovému vítězství a lepšímu vzájemnému utkání proti soupeři ze Šťáhlav.

Začátek utkání byl opravdu vyrovnaný. Na naši vstřelenou branku hosté vždy dokázali odpovědět. První klíčová pasáž přišla v polovině poločasu, když dorostenci dokázali ze stavu 5:6 otočit na 8:6. Následující oslabení, a také brankář Tomáš Kučera který byl dvakrát z náskoku křídla trefen do obličeje, bylo pro naše borce impulzem k mnohem aktivnější hře. Posledních deset minut předvedli kompaktní obranu, která soupeři nedovolila skórovat. Na druhé straně domácí předvedli několik povedených akcí spojek a také souhry s pivotem, což vyneslo šestibrankové poločasové vedení 14:8.

Vstup do druhé půle se opět vyvedl. Jednoduché branky a vedení v páté minutě 17:9. Pak ovšem přišel mírný útlum jak naší obrany, tak také útoku. Oslabení jsme prohráli 0:3 a rozdíl byl jen čtyřbrankový. A bohužel hned následovalo další vyloučení. To už naši hráči zvládli mnohem lépe. Osobní obrana na naše spojky Adama Požára a Bena Rosu dala příležitost ke skórování z pozic pivota a také Adam Jaša předvedl parádní výkon, když čtyřikrát za sebou dokázal vstřelit branku. Naše obrana ovšem ztrácela postupně aktivitu a důraz, díky čemuž se soupeř přiblížil na pouhé tři branky. Střelecká muška naše hráče neopustila a několik zákroků brankáře dovedly naše dorostence k vítězství 32:27! A radost byla opravdu veliká.

V dalším kole zajíždějí hráči na pražskou Duklu, kde by snad měl být k dispozici také Robin Koudela, který si odpykával disciplinární trest.

7m hody 2/2 : 0/0, vyloučení 4:1.

Průběh utkání ZDE

Sestava a branky: Tomáš Kučera, Martin Borkovec – Adam Jaša (9), Martin Kakač (7), Adam Požár (7), Benjamin Rosa (3/2), Jakub Uchytil (3), Ondřej Navrátil (1), Štěpán Čermák (1), Denis Vik (1), Jaroslav Pavlíček, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Pavel Uchytil.

Tabulka 1.liga mladší dorostenci divize Morava ZDE

Ladislav Šidlo

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.