Mladší žáci postoupili na mistrovství české republiky

IMG 2403Mladší žáci odehráli turnaj z říše snů. Kvalifikace na mistrovství republiky mladšího žactva je sázka do loterie. Z přihlášených 35 družstev se jich do finále může probojovat 15. Družstva jsou rozdělena do 6 kvalifikačních skupin a jistotu postupu mají v každé skupině nejlepší dva a potom ze všech skupin ještě tři nejlepší z třetích míst. Výkonnost je samozřejmě v tomto věku různorodá. Jelikož v našem kraji neexistuje mistrovská soutěž, věřili jsme jen v dobrém trénování. A to se potvrdilo! I když začátek nebyl nijak přesvědčivý. S Kometou Praha jsme se trápili a vyhráli jen díky lepšímu podání. Další zápas s pozdějším vítězem domácím Kojetínem jsme prohráli, ale již v druhém setu na nás bylo vidět zlepšování. Opadávala nervozita z velkého turnaje a dostavovala se kvalita. Další zápas s Green Volley Beskydy, Blue Volley Ostrava jsme zvládli s jistotou a poměrně suverénně. Následoval poslední zápas s Volejbalem Ostrava. Ti doposud prohráli jen těsně s domácím Kojetínem, ale zanechali velice dobrý dojem a určitě vstupovali do zápasu jako favorité. Nestalo se však. My je přehráli ve všem. Lépe jsme podávali i útočili, ale hlavně jsme se nejlépe ze všech týmů pohybovali. Učíte-li začátečníky tak složité hře, jako je volejbal, musíte kromě techniky právě učit i herní pohyb, aby i v omezené míře připomínala hra již „velký" volejbal. A v tom jsme byli nejlepší ze všech. Tým fungoval po všech stránkách. Základní sestava se překonávala, lavička výborně povzbuzovala. Vystupovali jsme jako jeden celek, který celým turnajem doslova žil. Na úspěchu se podíleli: Filip Šiljeg, Zdeněk Novák, Jirka Slatinský, Tobiáš Veselý, Víťa Homola, Filip Štrejbar, Dominik Trojan, Dominik Hakl, Tobiáš Hrabálek, Šimon Babák, Luděk Zima, Štěpán Kalivoda, Kristián Fischer a dvojčata Ondra a Vojtěch Doležalovi. Vybojovali jsme tedy postup na mistrovství republiky. Tak se utká první květnový víkend 16 nejlepších celků z celé České republiky. Jedeme tam jako outsideři, ale rozhodně ne jako předem poražení. Budeme se bít a hájit značku VELMEZ jak jen to půjde a jak to bude v našich silách!

Na závěr se chci zmínit ještě o někom, kdo má úplně největší zásluhu na tomto úspěchu (a nejen výsledkovém). Je to trenér Štěpán Žaba. Volejbalu se věnuje s vášní, která je sice potřebná pro dobrého trenéra, ale která je také hodně vzácná. Nejen, že s kluky trénuje, jak jen to je možné, ale navíc pořádá vícedenní soustředění, stará se o ně i po ostatních stránkách. Aby se dobře dostali po tréninku nebo zápase domů, aby dobře na soustředěních jedli, aby jim v noci nebyla zima, aby měli i jinou zábavu na těchto akcích kromě volejbalu atd. atd. Tím je posedlý, a proto má výsledky, a hlavně připravuje pro starší kategorie dobře připravené hráče. Nutno říct, že mu s tím vydatně pomáhá i další trenér Michal Janák a mnohdy i jeho bratr Ondra, který má povinnosti právě u starších kategorií. Ale Štěpán je ten hlavní. Díky.

Výsledky:
VELMEZ – Kometa Praha 2:0 (22,16)
VELMEZ – Kojetín 0:2 (-17,-22)
VELMEZ – Green Volley Beskydy 2:0 (13,16)
VELMEZ – Blue Volley Ostrava 2:0 (21,18)
VELMEZ - VS Ostrava 2:0 (25,15)

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.