Osm družstev si zahrálo na mezinárodním turnaji v Praze

Starší žákyně_na_PHC_2022_4Po dlouhých dvou letech se o Velikonocích opět uskutečnil významný mezinárodní házenkářský turnaj Prague Handball Cup 2022. Akce, která je známá v celém házenkářském světě, se zúčastnilo 377 týmů z 15 zemí Evropy. A náš oddíl tam měl hned 8 družstev!

Všichni naši účastníci během třech hracích dnů vyzkoušeli různé palubovky hal po celé Praze. Cestovali metrem, tramvají a busem. Družstva se také navzájem povzbuzovala za což všech hráčům děkujeme. Kromě házené si také čas zkrátili na laser game nebo návštěvou Václavského náměstí či bazénu. Tento turnaj je vždy velkým zážitkem a věříme, že se i v příštím roce na něm ukážeme s co nejvíce družstvy. Všechna utkání se hrála 2 x 15 minut.

Družstvo minižáků_na_turnaji_PHC_2022_2V nejmladší kategorii minižactva se představilo 19 družstev. Hrála se klasická házená o sedmi hráčích na velkém hřišti. Naše družstvo minižáků bylo nalosováno do skupiny ME02. Kluci se v šestičlenné základní skupině umístili na třetím místě a postoupili mezi nejlepší do A finále, které se hrálo vyřazovacím způsobem. Nejprve porazili Duklu Praha a poté vypadli s celkovým vítězem maďarským Kézi UP. Naši nejmladší hráči tak obsadili 5. – 8. místo celého turnaje!

Kluci se zápas od zápasu lepšili, měli skvělou partu a získané zkušenosti jistě zúročí v dalších utkání v rámci Ligy Vysočiny za mladší žactvo B.

 

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Úvaly 23:5
TJ Sokol Velké Meziříčí – Házená Rokycany 13:16
TJ Sokol Velké Meziříčí – HBC Strakonice 9:12
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Praha Vršovice 18:12
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Dukla Praha 15:12 (osmifinále)
TJ Sokol Velké Meziříčí – Kézi UP (HUN) 6:21 (čtvrtfinále)

Sestava: Vojtěch Chalupa, Martin Jelínek, David Stoklasa, Pavol Živčic, Jakub Podsedek, Matyáš Prokeš, Adrian Kadlec, Erik Fialka, Jonáš Peterka, Martin Homola, Lukáš Chadim, Jakub Smejkal, Tomáš Drápela, Tomáš Kalina, trenéři David Stoklasa st., Martin Homola st.

Mladší žákyně_na_PHC_2022_2_copyMladší žákyně byly nalosované do šestičlenné skupiny WD05. V základní části tak odehrály pět utkání a jedno proti slovenskému MHK Piešťany dokázaly přetavit ve vítězství. Tři utkání byly z naší strany vyrovnané, ale neproměňování střeleckých příležitostí nás sráželo. Ve skupině tak holky skončily poslední a postoupily do osmifinále B, kde se hrálo vyřazovacím způsobem. V prvním zápase narazily na soupeře z Ligy Vysočiny, Pardubice. Tento ranní zápas dokázaly přetavit ve vítězství a následovalo utkání proti slovenskému Vranovu. Opět se hrálo vyrovnaně ale na vítězství to nestačilo. Holky tak ukončily cestu turnajem v osmifinále B. Holky je třeba pochválit za předváděnou aktivní obranu.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Slavoj Tachov 10:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Klimkovice 7:12
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Astra 7:11
TJ Sokol Velké Meziříčí – HK Slávia Sereď (SVK) 7:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – MHK Piešťany 16:8
TJ Sokol Velké Meziříčí – DHK Pardubice 14:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – MŠK Vranov nad Topľou 8:12

Sestava: Karolína Blaťáková, Anežka Brychtová, Adéla Derahová, Veronika Dvořáková, Bára Fialová, Nikol Harčaríková, Sára Juhošová, Elen Konečná, Denisa Krejčová, Eliška Nedomanská, Dita Padalíková, Tereza Palátová, Nika Plachetská, Klára Pospíšilová, Vendula Pospíšilová, trenérky Jana Šidlová a Kateřina Závišková.

Mladší žáci_na_PHC_2022_5Mladší žáci odehráli v základní skupině MD07 skvělé zápasy. V šestičlenné skupině nenašli přemožitele a se skóre 73:45 postoupili do hlavní části z prvního místa. Tam po zranění jedné z opor podali kluci bojovný výkon, ale na vítězství to již nestačilo. Kluky je třeba pochválit za předváděné výkony.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – HBC Olomouc 1966 12:6
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Slavoj Děčín 21:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Úvaly II 14:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – HKM Šala (SVK) 11:6
TJ Sokol Velké Meziříčí – Academia Junior (ROM) 15:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Centrum Haná 6:22 (nadstavba)
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Horka nad Moravou 9:12 (nadstavba)

Sestava: Daniel Červený – David Bradáč, Jakub Chalupa, Matyáš Fialka, Ondřej Kadlec, Tomáš Klíma, Luboš Peterka, Vojtěch Navrátil, Tomáš Raus, Jan Sedlák, Tomáš Vostál, Šimon Winterling, trenéři Jiří Holý, Martin Krejčí a Pavol Živčic.

Starší žákyně_na_PHC_2022_3Starší žákyně se představily v sedmičlenné základní skupině WC01. Po odhlášení Chebu holky odehrály pět utkání a v jednom zvítězily a jedno vyhrály kontumací. V další části se tak představily v Playoff B. Tam si nejprve poradily s Újezdem u Brna a Trenčínem. Ve čtvrtfinále narazily na soupeře z Vysočiny, Havlíčkův Brod. Vyrovnané utkání musely rozhodnout shoot-outy, které naše děvčata vyhrály. V pondělí v semifinále B porazily Tatran Bohunice a postoupily do finále. Tam jim vítězství uteklo těsně proti slovenskému Trebišovu. Holky předvedly zlepšené výkony, které jim dovolily si pobyt v Praze protáhnout a zahrát si finále B. Ve družstvě starších žákyň se představily čtyři hráčky z Kuřimi.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Schoten I (BEL) 11:9
TJ Sokol Velké Meziříčí – CS Sporting Ghimbav (ROM) 6:22
TJ Sokol Velké Meziříčí – Házená Jindřichův Hradec 9:18
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Hvězda Cheb 5:0
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Praha Vršovice 9:15
TJ Sokol Velké Meziříčí – Slovan Malá Fatra-HK Žilina (SVK) 9:16
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Újezd u Brna 17:5
TJ Sokol Velké Meziříčí – ŠA Trenčín (SVK) 12:8
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Jiskra Havlíčkův Brod 10:9 N
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Tatran Bohunice 15:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – ŠK Zemplín Trebišov 12:13

Sestava: Simona Doležalová, Alena Dvořáková (Kuřim), Tina Buršíková, Tereza Divišová, Emma Veselá (Kuřim), Laura Lázničková, Terezie Kosmáková (Kuřim), Natálie Klinerová, Monika Chalupová, Patricie Doležalová, Barbora Rősslerová, Kateřina Kůpová, Marcela Součková, Eliška Honková (Kuřim), trenéři Ilona Závišková, Pavel Rosický a Lenka Doležalová.

Starší žáci_na_PHC_2022_2Kategorie starších žáků byla na počet družstev nejpočetnější. Celkem se představilo 68 týmů z 6 zemí. Naši kluci byli zařazeni do skupiny MC08. Hned první den odehráli dva těžké zápasy proti kvalitním celkům z Maďarska a Francie. Po nich ale následovala tři vítězství, které jim vyneslo třetí místo a postup do hlavní části. Tam narazili na silný Trebišov a Telnici a zvítězit již nedokázali. Kluci jsou bohatší o herní zkušenosti proti kvalitním týmům ze zahraničí.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – Űllői KSE (HUN) 11:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – Grand Besancon Doubs Handball (FRA) 15:23
TJ Sokol Velké Meziříčí – HK Slavia VŠ Plzeň 26:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – Házená Mělník 27:11
TJ Sokol Velké Meziříčí – ŠKP Bratislava (SVK) 12:8
TJ Sokol Velké Meziříčí – ŠK Zemplín Trebišov 13:21
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Telnice 16:21

Sestava: Michal Badalík, Tobiáš Blažek, Martin Borkovec, Štěpán Fiala, Matouš Fiala, Adam Jaša, Tomáš Jelínek, Adam Krejčí, Ondřej Navrátil, Marek Sedlák, Vít Smejkal, Ondřej Trifanov, trenéři: Petr Kavka, Petr Kaštan a Radek Navrátil.

Mladší dorostenci_na_PHC_2022Mladší dorostenci byli zařazeni do sedmičlenné základní skupiny MB03. Jeden tým z Dánska do Prahy nepřicestoval, a tak klukům přistálo v tabulce jedno vítězství za kontumaci. Druhé přidali proti dalšímu dánskému týmu z Odense. Poslední utkání pak remizovali. Patřilo jim tak čtvrté místo a postup do Playoff B. Tam hned v prvním utkání proti německému Team Stuttgart I těsně prohráli a jejich cesta turnajem skončila.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ JM Chodov 15:19
TJ Sokol Velké Meziříčí – Køge Håndbold (DEN) II 5:0
TJ Sokol Velké Meziříčí – Lődde Vikings I (SWE)13:16
TJ Sokol Velké Meziříčí – Dobele SS (LVA) 14:18
TJ Sokol Velké Meziříčí – DHG Odense 20:14
TJ Sokol Velké Meziříčí – ŠK Zemplín Trebišov (SVK) 13:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – Team Stuttgart I (GER) 15:17

Sestava: Martin Kakač, Robin Koudela, Jaroslav Pavlíček, Adam Požár, Benjamin Rosa, Jakub Uchytil, Denis Vik, Štěpán Čermák, trenéři: Ladislav Šidlo, Pavel Uchytil, Dana Koudelová a Filip Svoboda.

Starší dorostenky_na_PHC_2022_1Naše mladší a starší dorostenky vytvořily jedno družstvo a na turnaji se představili v kategorii WA, tedy starších dorostenek. V sedmičlenné základní skupině WA01 holky jedno utkání vyhrály a hrály Playoff B. Tam se po dvou vítězství dokázali probojovat do semifinále B. To druhé bylo hodně vyrovnané, kdy holky zvítězily až po nájezdech 4:3. Na celkového vítěze B nestačily a jejich cesta skončila v semifinále B. Po nepovedených zápasech základní skupiny je třeba holky pochválit za zlepšení a předvedené výkony v Playoff B.

 

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – Hvidovre-Ydun I (DEN) 12:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Schoten (BEL) 16:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – HBC Strakonice 1921 11:21
TJ Sokol Velké Meziříčí – HK Spartak Ústí nad Labem 5:18
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Praha Vršovice 8:12
TJ Sokol Velké Meziříčí – Viby Hånadbold II (DEN) 13:18
TJ Sokol Velké Meziříčí – Køge Hånadbold (DEN) 15:14 N
TJ Sokol Velké Meziříčí – Vasas SC (HUN) 13:7
TJ Sokol Velké Meziříčí – Viby Hånadbold I (DEN) 8:16

Sestava: Klára Kuřátková, Lucie Chlubnová, Lenka Holíková, Tereza Borkovcová, Natalie Nicole Puffer, Tina Bíbrová, Karolína Slámová, Natálie Koudelová, Bára Rosická, Kateřina Palasová, Pavlína Buková, Eva Vostálová, Agáta Sýkorová, Nikola Homolová, Aneta Trojanová, Eliška Homolová, trenéři Tomáš Partl, Lenka Holíková st., Miloš Holík.

Starší dorostenci_na_PHC_2022Sedm statečných starších dorostenců absolvovalo celý turnaj bez možnosti střídání. V základní skupině MA01 odehráli šest utkání. Bohužel ve čtyřech z nich jim chyběl krůček k dobrému výsledku a až ten poslední zlomili a vyhráli. Předposlední šestá příčka jim vynesla postup do Playoff B. V této vyřazovací části první utkání vyhráli a stopku dostali až v tom druhém, tedy ve čtvrtfinále B. Kluci celý turnaj odmakali a tato sedmička určitě našemu oddílu ostudu neudělala.

Výsledky:
TJ Sokol Velké Meziříčí – TJ Sokol Praha Vršovice 7:17
TJ Sokol Velké Meziříčí – Tatran Litovel 11:18
TJ Sokol Velké Meziříčí – USV Halle (GER) 14:16
TJ Sokol Velké Meziříčí – Dobele SS (LVU) 7:20
TJ Sokol Velké Meziříčí – HSG 91 (DEN) 10:13
TJ Sokol Velké Meziříčí – Uilenspiegel HV (BEL) 18:15
TJ Sokol Velké Meziříčí – HC Schoten (BEL) 17:10
TJ Sokol Velké Meziříčí – Uilnespiegel HV (BEL) 7:9

Sestava: Martin Chalupa, Lukáš Deraha, Alex Kuřátko, Jakub Mach, Štěpán Mikšík, Matěj Novotný, Tomáš Rosa, trenéři Michael Bezděk a Vojtěch Svoboda.

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.