Muži překvapivě padli v Holešově

72. liga muži – JM – 20. kolo
TJ Holešov - TJ Sokol Velké Meziříčí 29:28 (15:14)

V rámci 20. kola jsme společně s hloučkem našich fanoušků zajížděli na půdu 10. celku soutěže. Náš tým pokukující po 2. příčce ligy odjel s jasným cílem – vyhrát. Bohužel jsme se museli obejít bez naší střední spojky Bezděka, což byla značná ztráta jak pro naši obranu, tak i útočnou kombinaci.
Od úvodního hvizdu měli lehce na vrch domácí, kterým se dařilo zakončovat ze všech postů, čemuž přispěla naše dosti nedůrazná obrana. To vedlo k tomu, že již ve 14. minutě jsme prohrávali 10:7. Poté jsme ale promíchali sestavou, což se pozitivně projevilo jak v útočné, tak obranné fázi. V této pasáži se dobře prezentovali naši dorostenci a skóre se konečně začalo přelévat v náš prospěch (26. minuta 12:13). Do konce prvního dějství ale ještě tým z Valašska zabral a strhnul vedení na svoji stranu.
Vstup do druhé třicetiminutovky se opět lépe vydařil domácím, kteří hned odskočili na rozdíl 3 branek. Ovšem v rozmezí 38. - 43. minuty přišla naše nejlepší pasáž hry, kdy jsme otočili ze stavu 20:17 na 20:23. Základem byla dobrá obrana v kombinaci s rychlým přechodem do útoku, kdy jsme útočili do nezformované domácí obrany. Bohužel poté jako by došlo k uspokojení z naší strany a v této herní činnosti jsme hodně polevili. I přesto jsme ještě 5 minut před koncem drželi 2brankové vedení. Bohužel v závěrečných minutách jsme se zalekli odpovědnosti vstřelit branku a zkoušeli jsme nesmyslné dohrávky na pivota. Z toho pramenily rychlé brejky domácích, které buď končily brankou, nebo vyloučením a následným 7m hodem. Přesně z této standartní situace domácí 15 sekund před konce vstřelili vítěznou branku, kdy se jednalo již o osmý úspěšný 7m hod. Náš tým, který dohrával ve 4 hráčích, se už na střelu nezmohl, a domácí tak slavili překvapivou výhru.
Dnes jsme nepodali optimální výkon, kdy jsme špatným vstupem do utkání drželi domácí celý zápas ve hře. Jejich zkušený kádr poté lépe zvládl poslední pětiminutovku a překlopil skóre ve svůj prospěch. Náš tým touto prohrou definitivně ztratil naději na 2. pozici.

Online zápis z utkání a tabulka ZDE
7m hody: 8/8:1/1, vyloučení 2:2, navíc hosté ČK

Sled branek: 1:2, 4:3, 6:6, 10:7, 11:11, 12:13, 15:13,18:15, 20:17, 20:23, 23:24, 25:27, 27:28, 29:28

Sestava a branky: Ondřej Poul, Lukáš Deraha - Vojtěch Svoboda (10), Vítězslav Večeřa (7), Pavel Strašák (4/1), Petr Kavka (2), Tomáš Rosa (2), Martin Chalupa (1), Jakub Mach (1), Jiří Kaštan (1), Pavol Živčic, David Kubiš, František Kratochvíl, trenér Vlastimil Vaverka, vedoucí Radim Fischer

Více informací na stránkách klubu: www.hazenavm.cz

Ondřej Poul

1 Tabulka 2. ligy Jižní Morava- muži2 Program v hale Za Světlou

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.