Mladší dorostenci přesvědčivě zvítězili s Brnem

mld1. liga mladší dorost – Nadstavba, sestupová část, 6. kolo
TJ Sokol Žďár nad Sázavou – SKKP Handball Brno 39:33 (17:15)

Po velikonoční pauze a účasti našich dorostenců na mezinárodním turnaji v Praze se opět rozeběhla soutěž. V netradičním nedělním čase naši dorostenci hostili družstvo z Králova Pole v Brně. Poctivá týdenní příprava na tohoto soupeře slavila úspěch a kluci po zásluze zvítězili šestibrankový rozdílem.

Vstup do utkání se našim hráčům vydařil. Několik prvních útoků jsme dokázali trpělivě připravit a vstřelit branku. Hráči získali potřebné sebevědomí a dostali se do herní pohody Po celý první poločas si udržovali dvou až tříbrankové vedení. Několik povedených zákroků přidal také Tomáš Kučera v brance. Závěrečné oslabení jsme díky hře bez brankáře zvládli na jedničku a i proto se šlo do kabin s vedením 17:15.

Věděli jsme, že si budeme muset pohlídat úvodní tlak soupeře, který jako favorit bude chtít utkání překlopit na svoji stranu. Bohužel obavy se naplnili. V útoku chyběl pohyb a kostrbaté akce brankou neskončili. Na druhé straně hosté byli více důraznější a přehrávali nás v obraně jeden na jednoho. To byl důvod proč se skóre srovnalo a dokonce se protihráčům podařilo dvakrát odskočit na 20:21 a 21:22. Naštěstí jsme neztráceli hlavu, hru jsme zrychlili, vstřelili několik jednoduchých branek a opět jsme si vedeni vrátili na svoji stranu. Pak ovšem přišlo vyloučení a opět srovnání stavu na 24:24. Kluci ale přidali lepší pohyb v útoku, naše kombinace byli skvěle sehrané a spolupráce s pivotem přinesla tolik potřebné branky. Když jsme ve 45. minutě navyšovali na 29:24 a nepřibrzdil nás ani oddechový čas hostů věděli jsme, že je vítězství blízko. Soupeř zbraně nesložil, ale naši trpělivou hrou jsme Brňanům nedovolili utkání zdramatizovat. Kluci utkání po velmi kolektivním výkonu dotáhli do vítězného konce 39:33. Nutné vyzvednout našeho nejlepšího střelce Robina Koudelu, který za pomocí svých spoluhráčů nastřílel úctyhodných 16 branek!

V dalším kole zajíždí družstvo dorostenců do Úval u Prahy, kde budou chtít navázat na nedělní výkon. Případná výhra by nám dávala velkou naději jít do baráže o udržení soutěže.

7m hody 2/2 : 3/3, vyloučení 4:0.

Průběh utkání ZDE

Sestava a branky: Tomáš Kučera – Robin Koudela (16/2), Jakub Uchytil (7), Adam Požár (5), Štěpán Čermák (4), Jakub Finsterle (3), Benjamin Rosa (2), Vojtěch Bradáč (1), Martin Kakač (1), Denis Vik, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Dana Koudelová.

Tabulka 1.liga mladší dorostenci divize Morava ZDE

Ladislav Šidlo

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.