Mladí běžci Kraje Vysočina mají za sebou jarní část běžeckého poháru

278333378 1056413178307177_154427417749989841_nV sobotu 2. dubna se v Třebíči konal první závod Běžeckého poháru mládeže Běh Lorenzovými sady. Závod se konal za chladného počasí na nových tratích. V pohárových kategoriích se představilo 45 běžců. Našim závodníkům se v úvodním závodě tolik nedařilo a skončili mimo medailové pozice.

V neděli 10. dubna se v Novém Městě na Moravě konal druhý závod Běžeckého poháru mládeže Korunou za korunu. V pohárových kategoriích se představilo 43 běžců . Ve startovním poli bylo početnější zastoupení velkomeziříčských atletů. Reprezentovali: Adam Červinka, Viktor Pospíšil, Jan Doležal, Lukáš Ambrož, Tomáš Pipek, Vojtěch Pipek, Vít Jiříček, František Hroch, Kryštof Koten, Eliška Komínková, Barbora Cahová a Štěpánka Krchňavá.
Mezi staršími žáky suveréně zvítězil Adam Červinka. V kategorii st. přípravek si pro 3.místo doběhla Barbora Cahová.

V sobotu 16. dubna se konal třetí závod Běžeckého poháru mládeže Běh o pohár století. V pohárových kategoriích se představilo 31 běžců.
Ze Sokola Velké Meziříčí se na start postavili: Viktor Pospíšil, Lukáš Ambrož a Jan Doležal. Čekala na ně náročná trať 1100 metrů dlouhá, ve které byl nejvíce úspěšný Viktor Pospíšil, který si doběhl pro 3.místo.

V jarní části poháru si z našeho oddílu nejlépe vede Viktor Pospíšil, který je na průběžné 4. příčce. Na podzim čekají naše závodníky ještě přespolní běhy v Havlíčkově Brodě, Jemnici a finálové kolo v Jihlavě.

Dana Cahová Harvey

IMG 6065_copy

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.