Zápas měl výbornou atmosféru, úroveň i dramatičnost

IMG 2600BOJ O 2. LIGU A PŘÍPRAVA NA FINÁLE JUNIORSKÉ EXTRALIGY

Volejbaloví junioři uhráli prvenství v krajském přeboru mužů a získali tím právo účastnit se kvalifikace o postup do 2. ligy mužů. Té se i v rámci přípravy na finále extraligy juniorů pochopitelně zúčastnili. Kvalifikace se uskutečnila v sobotu 23. 4. v Hradci Králové. Účastníky byla družstva Sokolu Smržovka (vítěz Libereckého přeboru), Kojetín B (Olomoucký kraj) a domácí Slavia Hradec Králové B (sestupující do kvalifikace z 2. ligy). Když jsme na jaře 2021 přihlásili juniory a kadety do krajského přeboru mužů, vůbec jsme netušili, jak dopadne, i když jsme chtěli odehrát co nejvíce vítězných zápasů. Proto jsme na soupisku dali jen hráče, kterým hrozilo, že odehrají v sezóně málo zápasů. Nakonec to bylo půl na půl. Někdo byl vytížen až moc a někdo tak, jak jsme chtěli. Když jsme nakonec získali možnost hrát o II. ligu, přijali jsme ji. K dispozici bylo 10 hráčů, kteří odjeli bojovat do Hradce. Pouze jediný nahrávač Radek Hlávka (2004), na smeč další mladíček narozený 2006 Matěj Janák, a dále Vojta Hladík (2003), jediní dva „nemládežnického" věku Roman Jaša a Dominik Žaba (oba 1998). Blokaři Honza Vanini (2003) a Matyáš Pospíšil (2001). Jako diagonální hráči Dominik Medek (2001) a Adam Dobrovolný (2004) a jako libero Tanys Bantianidis (2003). První zápas se Smržovkou proběhl v naší režii, soupeř nekladl velký odpor a celý zápas proběhl v přátelském duchu. Z naší strany si zahráli úplně všichni a všichni zahráli dobře.

To druhý zápas byl úplně jiný. Plná hala fandící domácím, náš tradiční soupeř, který nechtěl z II. ligy sestoupit a my, co jsme nechtěli prodat svou kůži zadarmo, a naopak jsme ji chtěli získat od hradeckých. Zápas měl výbornou atmosféru, úroveň, dramatičnost. Všechny sety byly těsné, první jsme prohráli po naší chybě 25:27, další jsme těsně vyhráli. S průběhem se ukazovala naše dobrá kondice a na druhé straně dva klíčoví hráči Hradce postupně odpadli a byli střídáni. Nakonec jsme vyhráli 3:1. Tím jsme si vybojovali postup do třetí nejvyšší soutěže. Jelikož naše A družstvo hraje ještě o patro výše a mládež bude v příštím ročníku hrát 3 nejvyšší soutěže (U18, U20 a U22) tak tuto soutěž hrát určitě nebudeme. Kvalifikaci jsme vzali jako přípravu na vrchol celé sezóny, finálový turnaj nejlepších osmi družstev extraligy juniorů ve dnech 5.-8. 5. Vrchol následoval o tomto víkendu. Již v kompletní sestavě jsme absolvovali závěrečné soustředění v Mikulově. Trojfázový trénink a zápas s Ostravou dovršil naši přípravu a nyní již jen regenerace v pondělí, lehký trénink ve středu 4. 5. a následující den ve čtvrtek odjíždíme směr Havířov. Tam se utkáme ve skupině nejprve ještě ve čtvrtek s Příbramí, v pátek potom s Blue Volley Ostrava a Hradcem Králové. Ze skupiny postupují první dva celky do semifinále 1-4 a další dva do bojů o 5.-8. místo. Ambice máme velké, všechna družstva jsou vyrovnaná a jasný favorit celé akce není. Druhou skupinu tvoří celky Brna, Lvů Praha, Green Volley Beskydy a VK Ostrava. Naši sestavu budou tvořit nahrávači Tomáš Kopecký a Adam Kalivoda, blokaři Matyáš Pospíšil a Honza Vanini, smečaři Martin Smetana, Dominik Medek, Vojta Hladík, Matouš Špaček a Matěj Janák, diagonální hráči Jirka Mikulenka a Adam Dobrovolný a libero Tanys Bantianidis. Držte nám palce!

Naše výsledky lze sledovat na: https://www.cvf.cz/souteze/soutez/?soutez=ex-jri&skupina=ex-jri-f1&sezona=2021%2F22

Petr Juda

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.