Double D cup 2022 je za námi

1 Double_D_cup_2022_foto._Josef_KašparVe čtvrtek 5. května 2022 v dopoledních hodinách vyplnila prostor tělocvičny HŠ Světlá na ulici Hornoměstská ve VM taneční rytmická hudba. Proběhlo zde historicky úplně první setkání členů a členek tanečních kroužků spadající pod SVČ DÓZA a pod spřátelené SVČ Active Žďár nad Sázavou. Cílem akce bylo vyzkoušet si naučené choreografie před kamarády, ocenit a pochválit druhé, vzájemně si přát a bavit se rytmem.

K vidění bylo celkem 12 tanečních skupin zaměřených na různé taneční styly. Choreografie slovně hodnotila čtyřčlenná porota. Předsedkyní byla Ing. Alena Vidláková (ředitelka SVČ Dóza), sportovní oblast reprezentovala sl. Barbora Brychtová (moderní gymnastka, která svojí ukázkou zpestřila program akce), taneční oblast pak zastupovala sl. Kateřina Vidláková (pole dance) a školní oblast paní Věra Kovtunová (ZŠ Školní).

Letošní ročník nebyl soutěží, nýbrž takovou generálkou, kdy taneční skupiny měly možnost vyzkoušet si bez stresu a obav své choreografie. Pro některé děti to byla vůbec první zkušenost s vystoupením na veřejnosti. Vítězem se nakonec stali všichni a všichni si odnesli odměny a ceny.

Moderace a celé organizace se ujala Jaroslava Živčicová spolu s ostatními kolegyněmi z DÓZY. Děkuji vedoucím tanečních skupin za vedení svých svěřenců a za spolupráci. Děkuji i divákům z řad rodičů či prarodičů, kteří si našli v dopoledních hodinách čas a podpořili malé tanečníky.

Celkem se na akci představilo 134 dětí z tanečních skupin: Assis, Mažoretky Roses, Kisses, M-Dance, Crazy team, TS Kosatky, Club dance, Diamonds crew, Big rivers, Fire girls, Lollipop girls a Crazy girls.

Troufám si říct, že se historicky vůbec první uskutečnění taneční přehlídky DÓZA DANCE - Double D cup 2022 (dle ohlasů z řad veřejnosti a samotných účinkujících) zdařilo.
Věřím, že příští rok posuneme laťku zase o kousek výš a z přehlídky se třeba stane soutěž o pohár či medaile. Těším se v roce 2023 ...

Děkuji Josefu Kašparovi za fotodokumentaci a video z akce.
Děkuji firmě POEX Velké Meziříčí za poskytnutí cen pro tanečníky.

-jz-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.