Nejlepší cyklisté přijeli ze školy v Osové Bítýšce

15Na dopravní hřiště v ulici Oslavická se sjeli cyklisté z okolích základních škol, aby se utkali v Dopravní soutěži mladých cyklistů. Soutěž je zaměřená na zvyšování zájmu dětí o dopravní výchovu, zdokonalení technik bezpečné jízdy nebo třeba uplatňování pravidel provozu na pozemních komunikacích v praxi.

Žáci se rozdělili do dvou kategorií podle věku. Zdolávali celkem pět disciplín, z nichž některé byly teoretické a jiné praktické. Vítězi se v obou skupinách staly děti ze Základní školy a Mateřské školy Osová Bítýška, které zároveň postoupily do dalšího kola. Diplomy a ocenění za první místo si převzaly z rukou místostarosty města, Františka Smažila. Ceny za druhé místo převzali žáci z místních základních škol Oslavická a Sokolovská, a to z rukou Jiřího Pospíchala, vedoucího odboru dopravy městského úřadu. Třetí příčku obsadily děti ze Základní školy a Mateřské školy Lhotky a Základní školy Školní. Ceny jim předala krajská koordinátorka dopravní prevence BESIP a zároveň ředitelka Centra dopravní prevence, Veronika Vošická Buráňová.

Velké poděkování patří pracovníkům odboru dopravy a silničního hospodářství Městského úřadu Velké Meziříčí za bezproblémové zajištění akce.

Zuzana Najtová

Výsledky soutěže:

1. kategorie

  1. ZŠ a MŠ Osová Bítýška
  2. ZŠ Oslavická, Velké Meziříčí
  3. ZŠ a MŠ Lhotky
  4. ZŠ Školní, Velké Meziříčí
  5. ZŠ Sokolovská, Velké Meziříčí
  6. ZŠ a MŠ Tasov
  7. ZŠ a MŠ Mostiště
  8. ZŠ Křižanov

2. kategorie 

  1. ZŠ a MŠ Osová Bítýška
  2. ZŠ Sokolovská, Velké Meziříčí
  3. ZŠ Školní, Velké Meziříčí
  4. ZŠ a MŠ Tasov
  5. ZŠ Oslavická, Velké Meziříčí
  6. ZŠ Křižanov

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.