Zlaté kolo Vysočiny se vrací

Zlaté kolo_VV sobotu 18. června 2022 se po dvou letech bude opět konat v Rudě u Velkého Meziříčí již 19. ročník Zlatého kola Vysočiny. Jedná se o cyklistickou akci vedenou po méně frekventovaných silnicích Kraje Vysočina. Zveme všechny neregistrované cyklisty a nadšence cyklistiky na různě dlouhé tratě a věříme, že si každý vybere tu svoji.

Výlet se pojede po silnicích Kraje Vysočiny a Jihomoravského kraje. Pořadatelem je jako obvykle Obec Ruda, kde je i start a cíl celé akce. Připraveny jsou tři různě dlouhé trasy. Podle výkonnosti si mohou cyklisté vybrat mezi délkami 50 km, 100 km a 200 km. Celý průběh trasy je vyznačen značením na silnici. Na křižovatkách, které jsou nepřehledné, a na celé trati 50 km jsou pořadatelé, kteří řídí dopravu a upozorňují na probíhající akci. Zlaté kolo Vysočiny se jede za plného silničního provozu, a proto při výběru trati bylo přihlíženo, aby se jelo převážně po méně frekventovaných silnicích a snažili jsme se vyhnout komunikacím první třídy.

Oproti předchozím ročníkům jsou změny času startu. Trať na 200 km bude odstartována jako obvykle v 7:00 hodin a pojede dva okruhy tratě 100 km, na trať 100 km se vydají cyklisté už v 9:30 hodin a o půl hodiny později, tzn. v 10:00 hod. se rozjedou cyklisté po trase 50 km.

Během akce Zlaté kolo Vysočiny stále platí dodržování silničního zákona a pravidel silničního provozu, protože sami účastníci budete součástí silničního provozu a tudíž jste povinni se pravidly řídit. Podmínkou je cyklistická přilba. Jde nám hlavně o vaši bezpečnost a chceme předejít nehodám a úrazům. Záleží nejvíce na vaši ohleduplnosti a dodržování pravidel, abychom nemuseli ukončit po 19 letech pořádání cyklistické akce Zlaté kolo Vysočiny.

Registrovat se můžete na těchto stránkách, kde najdete i další informace:
http://www.zlatekolovysociny.cz/
http://www.facebook.com/zlatekolovysociny.

Po skončení budeme opět vyhlašovat nejrychlejší cyklisty-výletníky na jednotlivých trasách a v jednotlivých kategoriích. Je pro vás připraveno občerstvení a tombola, tak jako každý rok.

A opakujeme, že tato akce je pouze pro neregistrované cyklisty, hobíky. A děkujeme všem sponzorům, kteří nás opět podpořili a které jsme zveřejnili na webových stránkách a na plakátu a na startovním čísle.

Věříme, že se znovu s nadšenci cyklistiky setkáme na Vysočině a společně navštívíme krásný kraj ze sedel bicyklů a společně oslavíme další ročník našeho Zlatého kola Vysočiny. Těšíme se na vás.

Ing. Karel Dvořák
starosta Obce Ruda

zkv plakat_2022

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.