Mladší žákyně se staly vítězkami Ligy Vysočiny

1Vítězky Ligy_Vysočiny_mladší_žákyně_2V neděli 22. května 2022 propuklo v Havlíčkově Brodě obrovské veselí našich mladších žákyň. Staly se totiž vítězkami Ligy Vysočiny a boj to byl až do posledního zápasu, který holky zvládly lépe a po zásluze si po skončení soutěže zavěsily na krk zlaté medaile.

Jarní část soutěže holky odstartovaly regionální kvalifikací házenkářského desetiboje. Tu se jim podařilo vyhrát a postoupit na Mistrovství České republiky v házenkářském desetiboji v Plzni, kam se dostalo pouze šest družstev z celé republiky!

Na konci března pak začal kolotoč turnajů. Hned ten první byl v naší hale a holky zde prohrály jediné utkání, a to proti Ledči nad Sázavou.
Ovšem na dalších turnajích, které postupně následovaly již nepoznaly pachuť porážky. V některých zápasech absolutně dominovaly a soupeřky často porážely až desetibrankovým rozdílem.

V soutěži řízenou Krajských svazem házená Vysočina tak poprvé skončily mladší žákyně na prvním místě. Během dvaceti jarních zápasů zapsaly 19 výher a jednu porážku. Během celé soutěže pak nastřílely 419 branek a obdržely jich 190.

Nejlepší střelkyní celé soutěže se stala Sára Juhošová se 119 vstřelenými brankami. Na čtvrtém místě pak skončila Denisa Krejčová se 65 brankami. Všech šestnáct hráček se během celého soutěžního ročníku zapsaly do tabulky střelkyň.

Po tomto soutěžním ročníku opustí sedm hráček družstvo mladších žákyň a přesune se o kategorii výše do družstva starších žákyň, za které během jara některé již nastoupily. Přejeme jim, ať se jim daří a stále jsou tak veselé a plné nadšení z házené.

Sestava a branky: Anežka Brychtová, Eliška Nedomanská, Dita Padalíková – Sára Juhošová (119 branek / 32 zápasů), Denisa Krejčová (65 / 32), Karolína Blaťáková (53 / 28), Veronika Dvořáková (51 / 32), Vendula Pospíšilová (38 / 19), Tereza Palátová (28 / 32), Nikol Harčariková (17 / 32), Adéla Derahová (16 / 32), Elen Konečná (14 / 24), Nika Plachetská (11 / 24), Barbora Fialová (3 / 32), Klára Pospíšilová (3 / 28), Eliška Chlubnová (1 / 10), trenérky Jana Šidlová, Kateřina Závišková a Jitka Plachetská.

Jana Šidlová
Házená Velké Meziříčí

2Vítězky Ligy_Vysočiny_mladší_žákyně_3

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.