Naši nejmenší házenkáři se ukázali na prestižním turnaji v Litovli

2326A0FA-71DD-4978-9E3F-788342F5AB0D copyO víkendu 3. – 5. června jsme se zúčastnili s našimi nejmenšími házenkáři tradičního velmi kvalitně obsazeného turnaje v miniházené v Litovli. Jednalo se již o 9. ročník a hrálo se ve dvou kategoriích, starší minižactvo a mladší přípravka. Našemu oddílu, jako dlouholetému účastníkovi, byla nabídnuta možnost startu dvou týmu ve starší kategorii. Toho jsme využili a na turnaj vzali na zkušenou i mladší kluky. Celkem na turnaji startovalo v každé kategorii 12 týmu kde hrál každý s každým jedno utkání 2 x 10 minut. Mladší kategorii hrála svoje utkání v hale, a starší za někdy až úmorného vedra venku.

Naši nejmenší v kategorii přípravky odehráli 11 vyrovnaných utkání, kde našli přemožitele jen ve třech z nich, připsali si 8 výher a skončili tak na krásném i když nepopulárním čtvrtém místě. V tabulce střelců skončil na celkovém pátém místě náš David Stoklasa když se mu podařilo vsítit 91 branek. Nejdůležitější ovšem bylo, že si zahráli dostatečně všichni hráči, seznámili se s novými kamarády a některým se podařilo i dát svůj vůbec první gól na takto kvalitně obsazeném turnaji. Nabyté zkušenosti jistě zúročí v dalších letech.
Turnaj přípravek ovládli bez jediné prohry kluci ze slovenské HŠK Legends Šaľa před našimi kamarády ze Sokola Sokolnice a Velkou Bystřicí.

V turnaji minižáků se našim modrým podařilo taktéž obsadit velmi pěkné 4. místo kdy kluci dokázali v 7 utkáních zvítězit a jen ve čtyřech odešli poraženi. Do první desítky střelců se pak dostal Martin Jelínek kterému se podařilo dát pěkných 53 branek. Kluci hráli týmově, turnaj si užívali, vždyť pro většinu z nich to byl poslední turnaj v miniházené a dále jíž budou hrát velkou házenou se šesti hráči a brankářem na každé straně hřiště.

Náš šedý tým se sice výsledkově příliš neprosadil, klukům se podařilo pouze jednou remizovat, nicméně tým je mladý, a téměř všichni hráči zůstávají i pro příští sezónu v této kategorii takže určitě nabrali spoustu cenných zkušeností. Navíc ve většině zápasů došly sily až ve druhém poločase. Nejlepším střelcem týmu byl Tomáš Kalina se 41 brankami.

Turnaj minižáků vyhrálo bez ztráty bodu družstvo ze Sokola Sokolnice, před SK Žeravice a kluky z Velké Bystřice.
Celkově se turnaj velice vydařil, kluci si dostatečně zahráli, užili jsme i spoustu volnočasových aktivit jako bazén, malování vlajky klubu, večerní animační program s diskotékou, skákací hrad a spoustu dalších.

Super je, že kluci stmelili kolektiv, vícedenního turnaje se zúčastnili i nováčci z řad přípravky, kde se učili také samostatnosti bez asistence rodičů, navzájem si pomáhali a hru si užívali.

Děkujeme rodičům a klubu za podporu.

Tak zase za rok.

Hráli:
Minižáci: Chalupa Vojtěch, Živčic Pavol, Jelínek Martin, Homola Martin, Prokeš Matyáš, Drápela Tomáš, Nováček Jakub, Ambrož Filip, Winterling Tobiáš, Kalina Tomáš, Chadim Lukáš, Novotný Václav, Peterka Jonáš, Böhm Adam, Drápela Martin.
Přípravka: Stoklasa David, Vitek Jakub, Šimek Samuel, Vejmělek Erik, Bradáč Mikuláš, Vitešník Filip, Šikula Ondřej, Michlíček Jiří, Bittara Patrik, Coufal Maxmilián.

Trenéři: Daniel Kostečka, Renata Kostečková, David Stoklasa.

David Stoklasa
TJ Sokol Velké Meziříčí

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.