Početná skupina házenkářů vyrazila na turnaj do Polanky

b89136ad-21d2-4f81-b94a-d9c3c2cc7f7fVe čtvrtek 9. 6. vyrazili mladší dorostenci, starší žáci, mladší žáci a minižáci na mezinárodní víkendový turnaj do Polanky nad Odrou. Jednalo se o jeden z největších turnajů letošní sezóny.

Minižáci

V kategorii minižactva startovalo 10 družstev rozdělených do dvou skupin po pěti. Hrací doba byla 2 x 12,5 minuty a utkání se hrála na venkovních hřištích s umělou trávou. Našim miníkům se podařilo vyhrát základní skupinu bez ztráty bodu a postoupit tak přímo do semifinále. V něm si zopakovali souboj ze skupiny s celkem SHC Maloměřice Brno, který tam postoupil z vyřazovacích bojů celků, kteří skončily ve skupinách na druhých a třetích místech.

Semifinále kluci po dobrém týmovém výkonu zvládli na jedničku a těšili se na nedělní finálový zápas do haly, který byl i živě vysílán na internetu.

Ve finále jsme již nestačili (za mohutného povzbuzovaní starších kamarádů) na dobře hrající tým HK Ivančice. Po vyrovnaném prvním poločase jsme neproměnili spoustu šancí a i některá vyloučení byla z kategorie zbytečných.
Kluci zaslouží velkou pochvalu, nasazení, bojovnost a týmový výkon jsou příkladné. Po zásluze tak převzali stříbrné medaile a pohár za druhé místo. Patří jim poděkování za vzornou reprezentaci oddílu a města.

Utkání:

Základní skupina:

Velké Meziříčí – TJ Sokol Brno Juliánov 21:8
Velké Meziříčí – TJ Sokol Ostrava 19:5
Velké Meziříčí – SHC Maloměřice Brno 17:16
Velké Meziříčí – HK Bystřice pod Hostýnem 16:6

Semifinále:

Velké Meziříčí – SHC Maloměřice Brno 15:6

Finále:

Velké Meziříčí – HK Ivančice 8:16

Hráli: Chalupa Vojtěch, Jelínek Martin, Drápela Tomáš, Smejkal Jakub, Štěpánek Tadeáš, Kadlec Adrian, Homola Martin, Karásek Samuel, Prokeš Matyáš, Fialka Erik, Živčic Pavol.
Trenéři: Stoklasa David, Karásek Luděk

 

Mladší žáci

V kategorii mladších žáků se turnaje účastnilo celkem 18 týmů, které byly rozlosovány do třech skupin. Naše družstvo bylo nalosováno do skupiny s týmy Házená Paskov, 1.SC Bohumín 98, Házená Velká Bystřice, ŠKH Agrokarpaty Pezinok B a TJ Sokol Ostrava. Podle systému turnaje měl přímý postup do semifinále jistý pouze vítěz skupiny, a tak nás čekala nelehká práce. V prvním zápase jsme nastoupili proti týmu Házená Paskov, který se hrál za mírného deště na tartanu a než jsme se stihli rozkoukat, tak jsme prohrávali 0:2. Jak si kluci zvykli na mokrý míč a kluzké hřiště, začali hrát svoji hru a utkání dovedli do vítězného konce 19:4. Druhý zápas jsme odehráli na umělé trávě proti týmu 1. SC Bohumín 98. Opět jiný povrch a jiné počasí nás zaskočilo a zápas byl celou dobu vyrovnaný, ale nakonec ho kluci utrhli na svoji stranu a zvítězili 8:5. V třetím zápase nás čekal nejtěžší soupeř ze skupiny Házená Velká Bystřice (posléze vítěz celého turnaje). Zápas se opět hrál na umělé trávě, ale již za plného sluníčka. Kluci hned od začátku na soupeře vletěli, kvalitní obranou a úspěšnou střelbou si vypracovali náskok o tři branky. V průběhu utkání se podařilo sice soupeři stav srovnat, ale kluci ke konci nedopustili žádné drama a zvítězili 16:13. Čtvrtý zápas nás čekal druhý den již v 8:00 proti týmu ŠKH Agrokarpaty Pezinok B. Od začátku zápasu jsme si začali vypracovávat náskok, a když poločas skončil 20:3, tak již bylo rozhodnuto. V druhém poločase jsme zápas kontrolovali a vyhráli 31:4. V posledním zápase základní skupiny nás čekal tým TJ Sokol Ostrava. Kvalitní obranou jsme eliminovali obě dvě krajní spojky soupeře, které se nedokázaly prosadit. Naopak náš útok byl produktivní, a tak jsme i poslední zápas ve skupině dovedli do vítězného konce 17:6. V základní skupině jsme obsadili první místo bez ztráty bodu se skóre 91:32 a postoupili jsme do semifinále mezi čtyři nejlepší týmy na turnaji.

V semifinále jsme opět narazili na tým Házená Velká Bystřice, který vyhrál kvalifikaci mezi týmy z druhých míst. Bohužel na kluky dopadla tíha semifinále a následně i únava. Nestíhali jsme na obraně a v útoku jsme nebyli vůbec produktivní. Soupeř byl lepší a my jsme prohráli 10:21 a směřovali jsme k zápasu o 3. místo. Ten se hrál v neděli již ve sportovní hale a soupeřem nám byl tým HK Ivančice. Od začátku se hrálo ve velkém tempu a za bouřlivého povzbuzování fanoušků obou stran. Opět jsme hráli naši hru, dařilo se nám na obraně a měli jsme produktivní střelbu. První poločas jsme vyhráli o 3 branky. Kluci byli odhodlaní zápas dovézt do vítězného konce. Bohužel v druhém poločase již docházely síly, nestíhali jsme na obraně a do útoku jsme také nešli naplno. Celý druhý poločas se skóre přetahovalo z jedné strany na druhou, ale nakonec ho soupeř dokázal přetáhnout na svoji stranu a my jsme prohráli 19:22. Každopádně to byl nejhezčí zápas v celém turnaji a kluci se nemají za co stydět.

Celkově jsme na turnaji skončili na 4. místě z 18 týmů. Před turnajem jsme v toto umístění ani nedoufali. Kluci celou dobu ukazovali, že házenou hrát umí, baví je a nevzdají se, ani když prohrávají. Za to jim patří velké díky. Pro kluky ročník 2009 to byl poslední turnaj za mladší žáky, a tak jim přejeme, aby se ve starších žácích dařilo minimálně stejně jako do teď. Kluci ještě jednou DÍKY.

Výsledky:
Základní skupina

VM – Házená Paskov 19:4
VM – 1.SC Bohumín 98 8:5
VM – Házená Velká Bystřice 16:13
VM – ŠKH Pezinok B 31:4
VM – TJ Sokol Ostrava 17:6

Semifinále

VM – Házená Velká Bystřice 10:21

O 3. místo

VM – HK Ivančice 19:22

Sestava: Daniel Červený – David Ambrož, David Bradáč, Nikolas Fexa, Matyáš Fialka, Tomáš Klíma, Tomáš Raus, Jan Sedlák, Tobias Tyl, Tomáš Vostal
Trenéři: Martin Krejčí, Pavol Živčic, Jiří Holý

 

Starší žáci

V kategorii starších žáků startovalo celkem 20 družstev, která byla rozdělena do čtyř skupin. Hrací čas byl 2x15 minut.

Základní skupinou jsme prolétli bez jediného zaváhání. Postupně jsme porazili týmy Pepino SKP Frýdek – Místek, TJ Náchod B, Házená Velká Bystřice a KH Vsetín. Ve čtvrtfinále nás čekal tým TJ Sokol Klimkovice, zápas kluci vyhráli přesvědčivým rozdílem 27:12 a už jsme vyhlíželi soupeře pro semifinále. V něm se nám postavil slovenský tým HK Kúpele Bojnice. V bojovném utkání jsme nakonec vyválčili výhru 19:14 a mohli jsme se radovat z postupu do finále a jistoty cenného kovu. Ve finále jsme doslova narazili na celek Tatran Litovel, po vyrovnaném úvodu nám soupeř brankově odskočil. Nakonec jsme prohráli 13:19. Stříbrné medaile jsou ale i tak v takové velké konkurenci obrovským úspěchem. Všem klukům je potřeba poděkovat, ne jen za tento turnaj, ale i za výkony které podávali v průběhu celé sezóny.

Výsledky:

VM – Pepino SKP Frýdek – Místek 14:7
VM – TJ Náchod B 26:9
VM – Házená Velká Bystřice 13:11
VM – KH Vsetín 20:12

Čtvrtfinále

VM – TJ Sokol Klimkovice 27:12

Semifinále

VM – HK Kúpele Bojnice 19:14

Finále

VM – Tatran Litovel 13:19

Sestava: Martin Borkovec – Marek Sedlák, Adam Jaša, Štěpán Fiala, Ondřej Trifanov, Adam Krejčí, Matouš Fiala, Tomáš Jelínek, Ondřej Navrátil, Vítek Smejkal
Trenéři: Petr Kavka, Petr Kaštan, Radek Navrátil
Vedoucí družstva: Vlaďka Kaštanová
Mentální kouč: Martin Fiala

 

Mladší dorost

V kategorii mladšího dorostu se účastnilo 13 týmů. Hrací čas byl 2 x 15minut.

V prvním utkání jsme narazili na domácí celek Polanku nad Odrou. Začátek utkání byl vyrovnaný, následně jsme již tahali za kratší konec a v utkání jsme podlehli 10:13. V druhém utkání jsme narazili na družstvo Tatran Litovel. Od začátku jsme byli lepším týmem. Pohledné utkání se hrálo ve velmi dobrém tempu a nakonec se podařilo zvítězit 19:13. V posledním pátečním utkaní si kluci zahráli netradičně proti Polskému dívčímu týmu TJ Pogon 1922 Zorach a v exhibičním duchu jsme vyhráli 24:9.

V prvním sobotním utkání jsme narazili na družstvo SK Vsetín. Po velmi vyrovnaném průběhu, kdy nás zlobila efektivita v zakončení, jsme se radovali z výhry 10:9. Následně jsme přehráli družstvo TJ Náchod 22:13. V posledním utkání ve skupině proti HK Kúpele Bojnice, které bylo zároveň i rozhodujícím utkáním o postup do semifinále, jsme podlehli po vyrovnaném průběhu 15:17. Tím se nám nepodařilo naplnit cíl hrát v boji o medaile. V posledním utkaní o umístění jsme podlehli družstvu Výběr KSKSH 13:16. Turnaj jsme tak zakončili 6 místem.
I když jsme zůstali výsledkově za očekáváním a do bojů o medaile se nám proniknout nepodařilo, turnaj byl pěknou rozlučkou se sezónou!

Hráli: Tomáš Kučera, Robin Koudela, Benjamin Rosa, Adam Požár, Martin Kakač, Jaroslav Pavlíček, Vojtěch Bradáč, Štěpán Čermák, Jakub Finsterle, trenér Ladislav Šidlo, vedoucí družstva Petr Kácal, mentální kouč Jakub Uchytil.
Pořadí turnaje mladšího dorostu: 1. SKP Frýdek-Místek 2. HK Kopřivnice, 3. SK Házená Polanka 4. HK Kůpele Bojnice 5. Výběr MSKSH 6. TJ Sokol Velké Meziříčí 7. Tatran Litovel 8. ŠKH Pezinok 9. TJ Náchod 10. 1. SC Bohumín 11. KH Vsetín 12. MŠK Čadca 13. TJ Pogon 1922 Zorach

Naši kluci všech čtyř kategorií se při zápasech podporovali, vytvořili tak hráčům neuvěřitelnou atmosféru a ukázali tak všem ostatním týmům, že „Velmez" drží pohromadě od mini až po dorost. Pro trenéry velká odměna.... Kluci ještě jednou děkujeme

Petr Kaštan

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.