Velké Meziříčí má schválený rozpočet

rozpocetRozpočet hospodaření Velkého Meziříčí na rok 2016 zastupitelé schválili na svém zasedání 16. prosince 2015. Město počítá s příjmy i výdaji ve výši téměř 184 milionů korun.


Na straně příjmů města v roce 2016 stojí částka 183.665.000 Kč a na straně výdajů 173.081.000 Kč. K té je třeba připočíst 10.584.000 Kč, což jsou splátky úvěrů na rekonstrukce víceúčelového sálu Jupiter clubu a kanalizace a čistírny odpadních vod Dyje II.

Finanční výbor měl problém s dotací Jupiter clubu 976.000 korun na mediální oblast. „Finanční výbor v souvislosti s poskytnutím dotace Jupiter clubu na financování měsíčníku a webového portálu Velkomeziříčsko navrhuje, aby byla snížena na 700.000 Kč a zbývajících 276.000 Kč bylo odloženo do rezervy. Po prokázání skutečných nákladů za první kvartál spojených s vydáváním měsíčníku a provozem webu bude předložen zastupitelstvu návrh na navýšení dotace. Cílem je maximální úspora nákladů a motivace vydavatele tyto náklady minimalizovat," přednesla předsedkyně finančního výboru Marie Ripperová návrh. Na základě tohoto doporučení zastupitelé hlasovali o protinávrhu na tuto úpravu rozpočtu, který zamítli. Další diskutovanou částkou bylo 600.000 korun na architektonickou soutěž na úpravu centra města, zda ano či ne.

Nakonec zastupitelé schválili původní návrh rozpočtu šestnácti hlasy. Proti nebyl nikdo a zdrželo se pět zastupitelů za KDU-ČSL a dva za ČSSD.

Martina Strnadová

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.