Poděkování za Velkomeziříčský Everest 2015

IMG 8282 copyPoslední zářijová neděle se nesmazatelně zapíše do paměti TJ DS Březejc. Novou netradiční akcí se stal Velkomeziříčský Everest a originální Český rekord uskutečněný v rámci této akce.

Autorky a organizátorky Everestu byly Ivana Hladíková a Věra Kuřátková, ty našly další ochotné dobrovolníky, kteří se k akci připojili. Hasiči se pod vedením Jiřího Doležala nerozmýšleli dlouho a rozhodli se tělovýchovnou jednotu podpořit. Také Jiří Pálka ze Ski klubu Velké Meziříčí, starosta Radovan Necid a místostarosta města Velké Meziříčí Josef Komínek akci bez váhání zaštítili. Firma Poex, a.s., Velké Meziříčí a další nabídli nezištně svou pomoc. Paní Kuřátková a Hladíková hledají od roku 2014 různé způsoby podpory březejcké boccistce Míše Zdráhalové a celému březejckému sportovním klubu.
Na rozhledně vrcholily v 11 h dopoledne přípravy k odstartování pokusu o český rekord s dlouhým názvem Prvovýstup handicapované sportovkyně TJ DSB Michaely Zdráhalové na rozhlednu díky hasičům z HZS Kraje Vysočina Velké Meziříčí. Rekord byl pokořen v čase 2 minuty 11 sekund. Míša je těžce postižená sportovkyně, vystoupit na rozhlednu by nedokázala bez pomoci zkušených a ochotných hasičů z Hasičské záchranné stanice Kraje Vysočina pod vedením velitele Jiřího Doležala. Hasiči výstup na rozhlednu poctivě trénovali, aby samotný pokus o rekord proběhl hladce. Díky tréninku se odstranily i objevené překážky a výstup s Míšou byl ukázkou jejich profesionality. Na vrchol jí pomohli na speciálním schodolezu. Pro Míšu byl výstup neopakovatelný jedinečný zážitek. Díky svému handicapu si nedokázala představit, že by se z rozhledny mohla podívat na krajinu z takové výšky. Užívala si každý okamžik výstupu včetně rozhledu z vrcholu a podpory veřejnosti a přátel, kteří ji přišli podpořit.
Na vrchol vystoupila také atletka Jana Slavíková, která se pohybuje o berlích. Rozhlednu zvládla bez berlí za asistence svého trenéra Patrika Doležala. Dívky přišel podpořit i jejich sportovní kamarád březejcký florbalista Jirka Skryja.
Následně probíhal pokus o „překonání Everestu". Výstupu na Velkomeziříčský Everest se zúčastnilo 463 odvážlivců, celkem překonali výšku 14 816 m. Vybrané vstupné z této akce bude předáno díky velkorysosti Ski klubu VM březejckým sportovcům. Každý návštěvník si odnesl na památku oříšky z firmy Poex, a.s., Velké Meziříčí z mimořádné edice Velkomeziříčský Everest jako poděkování za podporu březejckých sportovců.
I my březejčtí trenéři a sportovci děkujeme všem, díky nimž se tato akce uskutečnila.
Za TJ DS Březejc Monika Doskočilová

everest podekovani

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.