Mezi námi knihovnami udržujeme dobré vztahy

DSC 0127Knihovna města Olomouc je tvořena 15 knihovnami, má asi 220 000 jednotek a čtenářů o něco málo více, než je obyvatel Velkého Meziříčí. A přesto třicítka kolegů nastoupila do autobusu a přijela se podívat právě k nám. Nejprve však zavítali do Krajské knihovny Vysočiny v Havlíčkově Brodě, která byla po mnoha peripetiích slavnostně otevřena před prázdninami loňského roku. Však i my jsme si s našimi hosty slíbili po dvou příjemně prožitých hodinách, že bude­‑li při nás štěstí stát a dosáhneme díky dotaci na rekonstrukci a rozšíření prostor, velmi rádi se přijedou znovu podívat.

DSC 0278Tentokrát jsme brouzdali po našem krásném městě, neboť přáním návštěvníků byla literárně­‑historická procházka ušitá na míru naší společné vášni – čtení, čtení, čtení. Každý slušný knihovník je ale nejen velký čtenář, ale také informační pracovník, řečeno oficiální terminologií. Takže nechyběla ani nezbytná fakta, fakta, fakta. A protože v našem oboru dominují ženy, bytosti zvědavé a zvídavé, a protože šlo o setkání společenské, nic nebránilo výběru těch největších osobností a zajímavostí historie i současnosti, na které jsme tady po právu hrdí.
Víte, vlastně to nebylo jenom mezi námi knihovnami. Musím poděkovat našemu muzeu, kde mohli před odjezdem kolegové navštívit místa, kam i císař pán chodíval pěšky, a informačnímu centru za nemalý příspěvek do dárkových tašek, aby se domů nevraceli s prázdnou.

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.