Děje se v knihovně. Tentokrát na téma zavřeno

IMG 1564V městské knihovně se pořád něco děje. A to i tehdy, když je ZAVŘENO. Ano, chci vám tvrdit, že též v těch několika dnech na konci prosince chodíme do práce navzdory tomu, že máme všichni dovolenou. Střídáme se totiž ve výběru knih vrácených během svátků do biblioboxu. Mimochodem o letních prázdninách nikdy žádnou celozávodní nemáme, viďte!

IMG 1577Každý týden v úterý jsou pro veřejnost zamčené dveře. Nejen proto, že se věnujeme třídám. Nedávno v tento den přišli na knihovní lekci do půjčovny pro dospělé středoškoláci a současně malí druháci na besedu Atlas monster. Uvelebili se k ní ve výstavním sále, jak vidíte, protože galerie půjčovny pro děti ve stejnou chvíli patřila třeťákům. Ty pohltila jiná akční beseda. Copak by se s tím vším mumrajem dal skloubit běžný provoz?

No, ono to tak trochu dohromady jde. A to ve čtvrteční dopoledne. Dospělí čtenáři jsou vítáni ve svém oddělení i internetové studovně a čítárně. Děti mohou přijít zase jen se školou. A že chodí, to nám tedy věřte! Co dodat k tématu ZAVŘENO? Třeba to, že nevedeme polední pauzu. Anebo zmínku, že delší uzavření knihovny si žádají jen revize fondu, výměny mobiliáře, stavební úpravy a neblaze proslulý covid. Teď nic z toho snad nehrozí, tak přijďte, budete vítáni.

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.