Vozový park Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina se rozrostl o dvě nová vozidla

Image copyFlotila vozidel Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina se koncem roku 2022 rozrostla o dvě nová vozidla pro zajišťování lékařské přednemocniční neodkladné péče v setkávacím systému, tzv. Rendez-Vous (RV). Stejně jako loni posílí vozový park naší záchranky automobily značky KIA Sorento.

Spolehlivost, bezpečnost a rychlost

Stejné modely aut pořídila naše organizace už koncem roku 2021. „Jedná se o vozy, které si poradí i s velmi těžkým terénem a to především díky pohonu všech čtyř kol. Pod kapotou se nachází naftové motory o výkonu 142 kW a vozy mohou dosáhnout rychlosti až 205 km/hod.," jmenuje základní technické parametry vedoucí dopravy Martin Václavek. Je to právě spolehlivost, bezpečnost a rychlost, co hraje zásadní roli v případě výjezdů k pacientům v přímém ohrožení života. V tomto ohledu je velkým pomocníkem i automatická převodovka, která zvyšuje bezpečnost především při řízení ve vyšších rychlostech a kritických situacích.

Vůz s volacím znakem ZVY 284 poputuje do Nového Města na Moravě a vůz ZVY 285 bude sloužit na výjezdové základně v Třebíči.

Dodavatelem a současně výrobcem zdravotnické zástavby je firma Fosan s.r.o., Ivančice. Pořizovací cena činí celkem 3.751.000,- Kč a uhrazena byla z velké části z Fondu zábrany škod České kanceláře pojistitelů.

Nákup sanitních vozidel plánujeme a provádíme systematicky každý rok. Hlavním záměrem je vybudování a dlouhodobé udržení co nejkvalitnějšího a akceschopného vozového parku," podotýká ředitelka Vladislava Filová.

Petr Janáček, tiskový mluvčí
Zdravotnická záchranná služba Kraje Vysočina

Image 1Image 2Image 3

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.