Celé odpoledne proudili do otevřených dveří školy Světlá zájemci o studium

Škola Světlá_13_copy_copy_copyV pátek 20. ledna 2023 od 13 do 16 hodin navštěvovali Hotelovou školu Světlá a Střední odbornou školu řemesel Velké Meziříčí rodiče se svými ratolestmi, zájemci – uchazeči o studium. Pečlivě se vyptávali, zajímalo je úplně všechno. Kromě prohlídky školy a internátu si ti odvážnější mohli vyzkoušet i přijímací zkoušky nanečisto.

Žáky se v této škole snaží nejen svědomitě připravit na život, ale také jim nabídnout bohatou mimoškolní činnost. K dispozici mají klubovnu, tělocvičnu, cvičební zrcadlový sál, posilovnu. „To, s jakou důvěrou budeme k dětem přistupovat, záleží nejvíce na nich samotných," vysvětlila rodičům jedna z vychovatelek a pokračovala, „Když zjistíme, že se na ně můžeme spolehnout, domluvíme se na všem. I na příchodu po večerce při návštěvě kulturní akce ve městě."

Škola nabízí řadu učebních oborů: Kuchař – číšník, Elektrikář, Elektromechanik pro zařízení a přístroje – Výtahář, Mechanik opravář motorových vozidel a Opravář zemědělských strojů. Ti, kteří chtějí studovat maturitní obor, se mohou přihlásit na obory Hotelnictví, Dopravní prostředky, Mechanizace a služby a nástavbové studium Podnikání.

Nespornou výhodou jistě je, že některé učební a maturitní obory se prolínají a lze mezi nimi přecházet. Během studia je tedy možnost přestoupit z učebního oboru na maturitní a naopak. Škola nabízí moderní speciální učebny pro výuku gastronomických oborů i nově rekonstruované dílny, o kterých jsme informovali nedávno.

Koho studium na Hotelové škole Světlá a Střední odborné škole řemesel Velké Meziříčí zajímá, ale v pátek 20. ledna to nestihl, má ještě příležitost 2. února od 13.00 do 16.00 hodin, kdy budou dveře pro veřejnost opět otevřené. Školu je ovšem možné navštívit kdykoli individuálně, stačí domluvit termín na telefonním čísle +420 566 331 911. 

Bližší informace pro uchazeče o studium naleznete na webu školy

Jan Uher

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.