Moderní policejní služebna funguje v Meziříčí již rok

P1450666 uprPrávě před rokem přestřihli zástupci města společně s představiteli policie i významnými hosty pásku, a tak uvedli do provozu nejmodernější obvodní oddělení určené pro policisty v Kraji Vysočina. Přesně tak to tenkrát řekl ředitel Krajského ředitelství policie Kraje Vysočina brig. gen. Mgr. Miloš Trojánek.

 

 

P1790820

Stavbu realizovala místní stavební společnost GREMIS od prosince 2019 do prosince 2021, kdy stavbu předala s několikaměsíčním předstihem. Celkové investiční náklady dosáhly takřka 62 300 000 korun a od března loňského roku slouží jak Policii ČR, tak široké veřejnosti.

Vedoucí obvodního oddělení npor. Mgr. Přemysl Bdinka je s podobou a hlavně provozem nové služebny spokojený. K rozdílu a fungování mezi původní a novou služebnou se vyjádřil velmi pochvalně: „Je to skvělé, ale srovnávat se v podstatě moc nedá. Rád říkám, že je to jako když se přestěhujete z garsonky na zámek. Stará budova byla spíše historickou stavbou, kdežto nové oddělení je moderním prvkem architektury. S tím je spojená i funkčnost jednotlivých objektů. Nová budova byla projektovaná tak, aby splňovala všechna specifika a potřeby obvodního oddělení Policie ČR. Osobně si myslím, že se to povedlo. Velký dík patří panu architektovi Liboru Žákovi, který pozorně naslouchal našim potřebám a společnými kroky jsme se dobrali k současnému stavu, který je příjemný a funkční."

Policisté sloužící v nové budově mají moderní zázemí, které právě ve staré budově chybělo. Také veřejnost, která přichází na policii se svými potřebami, má možnost řešit své problémy a oznámení v soukromí a v důstojných podmínkách. I ta má k dispozici moderní sociální zázemí, což ve staré budově nebylo.

P1790838„Daleko důstojnější prostředí mají k dispozici i ti, kteří se do nové služebny podívají nedobrovolně," dodává vedoucí oddělení a pokračuje: „Těší nás, že kladně toto zařízení vnímá i veřejnost. Osobně jsem měl možnost být jedním z průvodců při dnu otevřených dveří a reakce byly pozitivní. Nejčastěji jsme slyšeli: Je to tu pěkné, už jste si to zasloužili."

Jan Uher

 

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.