Děje se v knihovně. Tentokrát na téma to jsme my

IMG 2303S knihovnou je to jako s každou institucí. Bez lidí je jen smutným místem bez života. Ten jí každé všední ráno vdechne těchto osm nadšenců. Podívejme se na ně!

Tak koho to tu máme? Tuhle pětici určitě znáte. Zcela vlevo stojí Jitka, obvykle se vyskytuje v půjčovně pro dospělé, ráda čte thrillery a oblíbenou pracovní činností je katalogizace. Josef, služebně nejmladší knihovník ze stejného oddělení, listuje v nějaké sci­‑fi, protože to mu sedí. A co rád dělá? Právě proto, že je nováčkem, tak prý zatím úplně všechno. Do knížky nahlíží také Katka z půjčovny pro děti. Začetla se do románu o druhé světové válce, tohle téma ji totiž baví. Těšívá se na naše programy v terénu. V pozadí u regálu Jitka, knihovnice internetové studovny. Prý není nic, co by ji v práci nebavilo. Naopak si užívá její pestrost, zrovna jako ráda čte od každého žánru trochu. Z druhé strany postává Lucka. Častý výskyt: dětské oddělení, vyhledávaná četba: naprosto jakákoliv, oblíbená práce: pod tlakem hromady děcek, které současně půjčují, vracejí, soutěží, klábosí a chaosí.

IMG 2299Tenhle trojlístek? Opět zleva. Zuzka vládne sekretariátu a zvládne kde co. Nejraději se pohybuje ve světě čísel, ale umí se ponořit i do oblíbených románů. U Ivany v ředitelně je často dost rušno, protože její vášní je řešit souběžně celou řadu věcí. Oblíbila si současné české autory. Do třetice Zdenka, která se tu stará o pořádek a nejvíce si užívá péči o rostliny.

S touhle smečkou je knihovna každopádně optimistickým místem plným života!

Ivana Vaňková

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.