Oddělení dlouhodobě nemocných obsadili stavební dělníci. Začala třetí etapa oprav

Oddělení dlouhodobě_nemocných_obsadili_stavební_dělníci-01Klienti a zdravotníci na nějaký čas opustili oddělení dlouhodobě nemocných (ODN) 3. Odstartovala další fáze rekonstrukce nemocniční budovy, která byla oficiálně otevřená 1. ledna 1942 coby infekční pavilon. ODN 2 a 3 se do objektu přestěhovala v roce 2011 z tehdy uzavřené Léčebny Buchtův kopec.

„Dokončena už je první a druhá etapa rekonstrukce. Upravena je ambulantní část pavilonu i první podlaží se šatnami zaměstnanců a inspekčními pokoji. Nyní jsme se pustili do třetí etapy. Investorem stavby je Kraj Vysočina a cílem této akce je především zajistit požární bezpečnost celého objektu," informuje technický náměstek Nemocnice Nové Město na Moravě Ing. Jiří Drdla.

„Oproti plánovanému harmonogramu zhotovitel první dvě etapy zvládl o dva týdny dříve, což umožnilo ihned zahájit třetí etapu, a to rekonstrukcí lůžkové části ODN 3," dodává.
Rekonstrukcí postupně projdou všechna čtyři patra. Budou v nich instalovány požární hlásiče a další protipožární systémy. Navržené změny zajistí jednoduchý a bezpečný postup při případné evakuaci pavilonu. „Nově bude osazena elektronická signalizace požáru. Z centrálního schodiště od přízemí až do druhého nadzemního podlaží a části chodby druhého patra vznikne chráněná úniková cesta s rovnotlakým větráním a přívodem vzduchu. Stávající výtah bude upravený na režim evakuačního výtahu s napojením na nový záložní zdroj. Současně budou provedeny dispoziční změny ve druhém nadzemním podlaží. Vytvoří se tam dvě nová bezbariérová hygienická zázemí pro pacienty. Počítá se i s výměnou nášlapných vrstev," pokračuje Ing. Jiří Drdla.

Třetí fáze rekonstrukce ODN 3 potrvá čtyři měsíce. Po celou dobu se počítá s kompletní výlukou provozu lůžkového oddělení. „Stavební práce se provádí s vyloučením provozu této části objektu a dotýkají se kapacity dvaceti lůžek. Ukončení třetí etapy je plánované do 13. července tohoto roku. Čtvrtá etapa výstavby bude navazovat a dotkne se lůžkové části ODN 2. Dílo, které bude stát 13 711 000 korun bez DPH, by mělo být kompletně hotové do 13. listopadu tohoto roku," uzavírá technický náměstek.

Helena Zelená Křížová, tisková mluvčí
Nemocnice Nové Město na Moravě

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.