Přinášíme informace o Aleji svobody, aktuálních grantových výzvách a Stromu roku

Tip 1_Alej_svobodyPřihlaste se a vysaďte ve vaší obci Alej svobody
Nadace Partnerství hledá obec, se kterou by na podzim vysadila v pořadí již pátou Alej svobody. Výzva je určena všem obcím, které dokážou zajistit vhodný pozemek pro výsadbu aleje o zhruba sto stromech a poté i následnou péči o stromy. Nadace Partnerství jako spoluorganizátor zajistí kvalitní sadební materiál, dopravu sazenic, odborný dohled při výsadbě i organizaci celé akce včetně její medializace. Přihlásit se můžete do 15. dubna na www.alejsvobody.cz.

Tip 2_finance_na_výsadbyZískejte finance na výsadbu stromů a keřů do krajiny nebo do lesa
V grantovém programu Škoda Stromky na jarní a podzimní výsadby můžete letos získat 10 – 90 tisíc korun. U lesnických výsadeb dokonce částku vyšší. V rámci programu můžete žádat finance na zakoupení sazenic a materiálu k zajištění jejich stabilizace, uhrazení následné péče, vypracování odborného posudku či odborný dozor při výsadbě. Příjem žádostí je možný do 15. dubna na www.nadacepartnerstvi.cz/Granty.

 

Tip 3_finance_na_výsadbyPlánujete sázet nebo obnovovat aleje a jejich okolí? Požádejte Nadaci Partnerství o finanční příspěvek až 250 tisíc korun
Během března a dubna běží grantová výzva, ve kterých mohou obce a právnické osoby získat až 250 tisíc korun na jarní a podzimní výsadby alejí v rámci celé České republiky. Žádat o grant z programu Sázíme budoucnost s KB Penzijní společností můžete do 28. dubna na stránce www.nadacepartnerstvi.cz/Granty. Jako součást projektu mohou být z grantu podpořeny také úpravy studánek a pramenů, lavičky, vzdělávací a interpretační panely, herní prvky či berličky pro dravce v sousedství alejí.

Tip 4_Strom_rokuMáte ve svém okolí strom se silným příběhem a komunitou? Nominujte ho do ankety Strom roku
I letos můžete rozhodnout, které stromy budou bojovat o titul Strom roku v populární anketě. Pokud máte ve svém okolí strom, který si zaslouží pozornost, či potřebuje péči, podělte se s námi o jeho příběh a nominujte ho do 31. května do letošního ročníku na www.stromroku.cz.  Stromového velikána může do soutěže nominovat kdokoliv. Silný příběh však nestačí! Největší šanci na úspěch mají stromy, které jsou obklopeny silnou komunitou, lidmi s odhodláním a přirozenou touhou podporovat svého favorita.


Adéla Pátková
PR specialistka iniciativy Sázíme budoucnost

Reklama
  • Městský úřad Velké Meziříčí hledá investičního technika

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.