Velikonoční výstava 2023 se vydařila

Velikonoční výstava_11Ve středu 29. března v 17 hodin skončila letošní velikonoční výstava. Sešly se na ní čtyři desítky vystavovatelů a třicet sedm prodejců. Vidět byly výtvory předškoláků, školáků, studentů, aktivních dospělců i důchodců, bez rozdílu pohlaví, i když převážně žen. Exponáty to byly jako obvykle velice zajímavé a všemi návštěvníky obdivované. Všem vystavovatelům, prodejcům, ale i návštěvníkům bychom chtěli, my organizátoři, poděkovat. Velmi si jejich přízně vážíme. Vyrazit na výstavu v úterním dopoledním počasí bylo skoro obdivuhodné.

Mile nás překvapilo a potěšilo množství vámi donesených vajíček. Bylo jich na šest set. Navlečeno bylo devět pásů, které by vytvořily řetěz přes tři sta metrů dlouhý. Víc než polovina byla s pomocí návštěvníků vytvořena přímo na výstavě. Mimořádně do vajíčkového řetězu přispěla děvčata z výchovného ústavu. Vajíčka od nich byla navíc i krásně ozdobena.

Na návštěvníky ale čekala letos ještě jedna novota. Hned u vchodu do výstavního sálu měli možnost prokázat své „básnické střevo", vlastně nadání. Dostali do ruky papírové vajíčko s textem, kde byla některá slova vytečkována. Bylo je potřeba doplnit nejen co do smyslu, ale i do rýmu. Na 90 papírových vajíčkách bylo vytištěno celkem 50 rýmovánek s několika variantami vypuštěných slov. Návštěvníci jich vyplnili 80, většinou bez nápovědy. Někdo se bránil a odmítl, ale většina to vzala jako příjemnou hru. I tady se potvrdila naše neobyčejná tvořivost. Pro zvědavé ukázka jedné z nich: Pro chasníka z Laviček/ přichystán byl.../ Krásný, sladký z.../ děvčata ho mají...

Myslíme si, že se i ta letošní výstava podařila. Za to ještě jednou dík vám všem a těšíme se, že se shledáme na výstavě vánoční.

Výbor ZO ČSŽ VM

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.