Tradiční košt pálenek 2023 má již šampióna letošního ročníku

komiseV sobotu 15. dubna se sešli degustátoři, aby vyhodnotili nejlepší pálenky a likéry, které se do letošní soutěže zapsaly. Bylo celkem 172 vzorků. Soutěžilo se v osmi kategoriích: slivovice, jablkovice, hruškovice, meruňkovice, třešně/višně, ryngle/mirabelky/ blumy, ostatní ovoce a likéry. Každá kategorie má svého vítěze. Poté komisaři ochutnali všechny pálenky z prvních míst, aby stanovili šampióna. Stala se jím hruškovice pana Vladislava Kříže z Řečice a získala 19 bodů (20 bodů je maximum). Rozhodování bylo velmi těžké, protože tato hruškovice získala stejný počet bodů jako višnovice. Nakonec o pořadí a absolutním vítězi musela rozhodnout nezávislá subkomise.

Kdo má zájem ochutnat vynikající destiláty, mezi kterými najdeme i takové speciality jako např. pálenku z fíků nebo černého bezu, ale i z dýně či medu, může navštívit veřejnou výstavu, která se bude konat dne 29. dubna od 14 hodin v sále hasičské zbrojnice ve Velkém Meziříčí.

Jaromír Plodek, organizátor

FOA 0697FOA 0702FOA 0764

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.