Žďárská Charita oslaví 30. narozeniny v zámku

Michal HrůzaŽďár nad Sázavou – Oblastní charita Žďár nad Sázavou poskytuje sociální, zdravotní a humanitární služby lidem už 30 let. Výročí založení organizace oslaví současní i bývalí zaměstnanci v areálu Zámku Žďár nad Sázavou. Pozvánku s datem 26. května obdrželi také donátoři, dobrovolníci a podporovatelé Charity.

Za třicet let se v Oblastní charitě Žďár nad Sázavou stalo mnohé, jedna jistota ale zůstává. Dvacet posledních roků stojí pevně v jejím čele Jana Zelená. „Zažili jsme spoustu dobrodružství, splnili mnoho úkolů, překonali mnoho překážek a obtíží. Zároveň se událo i nespočet malých zázraků a vítězství. Poskytli jsme služby tisícům lidí, kteří se na nás obrátili o pomoc, odpracovali nespočet hodin ve prospěch potřebných," řekla ředitelka žďárské Charity Jana Zelená. Její poděkování míří za všemi, kteří se na pomoci lidem v nouzi v uplynulých letech podíleli. „Jsou jimi moji kolegové, naši donátoři, dobrovolníci, podporovatelé, ale třeba i ti, kteří nás myslí svými modlitbami. Díky vám všem. A přijďte to s námi oslavit," dodala Jana Zelená.

Na oslavy jsou zváni všichni současní i minulí pracovníci a také široká veřejnost. V programu pátečních oslavy jsou i večerní koncerty v Pivovarském dvoře, na kterých vystoupí zpěvák Michal Hrůza s kapelou, pražský disco-Balkán band Circus Brothers a funk folková formace Heblo z Ostravy.

O spojení s místní komunitou se v odpoledním programu na prvním nádvoří žďárského zámku postarají Zelenohorští muzikanti, nebo třeba zámečtí hasiči a žďárští městští policisté s ukázkami činnosti a techniky. Pro návštěvníky oslav je dále připravena komentovaná prohlídka areálu zámku. V 17 hodin se bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše uskuteční slavnostní mše svatá.

PROGRAM

Oslava 30 let Oblastní charity Žďár nad Sázavou
26. května 2023
areál Zámku Žďár nad Sázavou

Koncerty v Pivovarském dvoře
(placená zóna)

18:30 Heblo
20:00 Michal Hrůza a Kapela Hrůzy
21:45 Circus Brothers
Vstupenky na koncerty v Pivovarském dvoře lze zakoupit v online předprodeji do 25. května. Cena vstupenky je 350 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma. Vstupenka v den konání akce na místě bude stát 500 korun. Vstup do Pivovarského dvora od 18 hodin.

Koncerty a program na Prvním nádvoří
(volný vstup)

15–18 hodin
Hudební vystoupení Zelenohorských muzikantů, funk folkové formace Heblo a bluesové pohody Lucky B, taneční a cirkusový workshop, tvořivé dílny, aktivity pro děti, ukázky techniky a činnosti městské policie, dopravní policie a hasičů, prodej výrobků uživatelů služeb Oblastní charity Žďár nad Sázavou a charitní dobrodružné kolekce DobroDruh.
17:00 Slavnostní mše svatá v bazilice Nanebevzetí Panny Marie a svatého Mikuláše
17:00 Komentovaná prohlídka areálu Zámku Žďár nad Sázavou (začátek před bazilikou)

BACKROUND
30 let pomoci lidem
Oblastní charita Žďár nad Sázavou je nestátní nezisková organizace, která spadá pod Diecézní charitu Brno. Lidem na Žďársku poskytuje 18 služeb v sociální, zdravotní, prorodinné, preventivní a dalších oblastech. První služba byla založená v roce 1993. S ročním počtem víc než deseti tisíce obsloužených klientů a uživatelů je největším a nejkomplexnějším poskytovatelem služeb svého druhu v okrese Žďár nad Sázavou. Jedná se o stabilní a pružnou organizaci, která se soustředí na profesionální, kvalitní a empatický přístup k lidem. Oblastní charita Žďár nad Sázavou je zařazená do sítě sociálních služeb Kraje Vysočina.

CHARITA V ČÍSLECH
Oblastní charita Žďár nad Sázavou
18 služeb
10 000 klientů a uživatelů
2 600 dobrovolníků
200 pracovníků

Jiří Marek, koordinátor propagace
Oblastní charita Žďár nad Sázavou

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.