MASka rozjela nový projekt

handshake-6557378MAS MOST Vysočiny zahajuje od začátku dubna realizaci projektu „Akční plán SCLLD pro OPZ+ MAS MOST Vysočiny".
Pro naši organizaci jde o novou zkušenost. Dříve jsme jen zprostředkovávali čerpání peněz z Operačního programu zaměstnanost, zatímco tentokrát jsme přímo příjemci dotace.

Financování zajišťuje Operační program Zaměstnanost plus a následující tři roky se pokusíme společně s našimi partnery o naplnění třech cílů.

Prvním je zaměstnání znevýhodněných osob, které jinak obtížně hledají volné pozice na trhu práce. Velkou výhodou bude, že tito zaměstnanci najdou práci přímo v místě bydliště. MASka bude z projektu přispívat na jejich mzdu.

V druhé části projektu dojde k vytvoření komunitního klubu v prostorách Základní a praktické školy Velká Bíteš pro zdravotně znevýhodněné děti. Ty budou moci klub navštěvovat po konci vyučování. Děti tak zůstanou v prostředí, které znají, a jejich rodiče získají lepší možnosti pro sladění vlastního zaměstnání s péčí o handicapované dítě. Pro tyto děti bude jednou ročně pořádán komunitní tábor.

Třetí část projektu se týká rozvoje komunitní práce ve třech obcích – Kozlov, Měřín a Osová Bítýška. Výsledkem by mělo být nastartování komunitního života a aktivní zapojení občanů do dění obce. V rámci projektu zaměstná MAS MOST Vysočiny komunitního pracovníka v dané obci. Ten zmapuje potřeby občanů a na základě výsledků začne s organizováním přednášek, workshopů a zapojí se do obecních akcí.

Veškeré aktuality a informace o projektu budeme průběžně zveřejňovat na webových stránkách MOST Vysočiny, o. p. s., v sekci Projekty MAS - SCLLD: Projekty MAS - SCLLD - MAS MOST Vysočiny, o.p. s.

Mgr. Zuzana Syslová
MOST Vysočiny, o.p.s.

Financováno EUSnímek obrazovky 676

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.