Děje se v knihovně. Tentokrát na téma otevřeno

IMG 4100Aktuálně probíhající průzkum spokojenosti návštěvníků knihovny přinesl na otázku, jakou změnu provozní doby by pisatel ocenil, zajímavou odpověď. „Určitě otevřeno mezi vánočními svátky a koncem roku a delší otevírací dobu v létě, ne zkrácenou!"

Předestírám, že nevnímáme tato slova nijak negativně, dokonce s jejich autorem souhlasíme. Jen to prostě při pouhých pěti knihovnících a třech odděleních není možné. Čerpáme celozávodní dovolenou nikoliv během velkých prázdnin, jak je obvyklé, ale právě na sklonku roku. No a v červenci a srpnu se v týdnech zaslouženého oddychu střídáme, což pro ty, kdož jsou toho času v práci, znamená celé dny v půjčovnách, tedy od 7.30 právě do krácených 16.30. (V běžném režimu se totiž kolem oběda vymění obsluha za výpůjčním pultem a čerstvá krev hravě vydrží do 18.00.)

IMG 4568I tak věříme, že máme v létě co nabídnout jak našincům, tak turistům. Ty už tolik nenaláká využití veřejného internetu, jako spíše možnost pročíst si noviny a časopisy. Budou­‑li toužit přímo po knize, můžeme nabídnout služby druhé šance nebo knihobudky na koupališti. Z obou zdrojů si mohou rozečtené tituly odvézt domů. Místní děti se už určitě těší na možnost vracet se celé prázdniny do naší zahrady za nějakou zajímavou hrou. Ta letošní se jmenuje Knihovní cestovka a pořádá malé zájezdy každé pondělí, středu a pátek od 3. 7. do 1. 9. od těch zmiňovaných 7.30 do 16.30. Jasně, malí turisté mohou vyrazit za zážitky i jen jedinkrát, pokud nebudou trávit ve městě delší čas. Tak přijďte, máme i pro vás OTEVŘENO.

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.