Týden s kavárnou Radost

1 2Poslední červencový týden se vnitřní i venkovní společenské prostory v Domově pro seniory ve Velkém Meziříčí proměnily v kavárnu, která nabízela svým obyvatelům nejen malé pohoštění, ale i radost ze společně strávených chvil nad šálkem dobré kávy.


Všichni obyvatelé domova nejsou plně mobilní a jejich fyzický stav jim návštěvu kaváren či restaurací běžně nedovolí. A právě tak vznikla myšlenka s naší improvizovanou kavárnou Radost v duchu motta „Když člověk nemůže zajít do kavárny, kavárna může přijít za ním".
Bylo možné vybrat si z více druhů připravovaných káv. Od turecké a alžírské po osvěžující ledovou nebo novinku frappé. Nápoje doplnily i domácí limonády. Seznámili jsme se se svěží okurkovou a mandarinkovou limonádou, letní malinovkou, bezovou šťávou nebo třešňovým džusem. Během celého týdne se také podávaly podomácku vyrobené pečené i nepečené dezerty. K mlsání byly skvělé ovocné košíčky, kremrole, ananasové a hraběnčiny řezy a spousta dalších druhů výborných zákusků. Do provozu byli zapojeni jak zaměstnanci, tak také dobrovolně i někteří klienti.
Týden s kavárnou utekl jako voda. A my si každý den užili plnými doušky, a to doslova. Taková kavárna je obrovským zpestřením společenského života obyvatel, jejich rodinných příslušníků i zaměstnanců. Překvapilo nás, jak velikou radost nám naše kavárna udělala a jakou vlnu vzájemné pomoci a ochoty udělat něco hezkého a dobrého pro druhé vyvolala. Její pojmenování Radost se tak ukázalo být více než příznačné.
Michaela Černá

1 3

1 1

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.