Hlasujte pro Kávu od srdce

coffee-6154681Dobročinné hnutí, které před 5 lety založila dvě mladá děvčata z velkomeziříčska s názvem Káva od srdce, se dostalo do soutěžního finále.

A o jakou soutěž se jedná? Řeč je o Ceně Gratias Tibi, ta oceňuje mladé lidi, kteří mění věci k lepšímu nejrůznějšími aktivitami. Latinská slova Gratias Tibi, která tvoří název ocenění, znamenají v překladu Děkuji Tobě.

Kava od_srdceKáva od srdce patří jako jedna ze tří finalistů do kategorie do 30 let a jako jediná z nich pochází z Kraje Vysočina. Tato „víkendová kavárna" má za cíl finančně pomoci vybrané místní rodině, kterou postihly zdravotní obtíže. Celý výtěžek poté putuje na její účet.

Za čtyři ročníky se podařilo vybrat okolo 750 tisíc korun. Akci každoročně zaštiťuje skautské středisko Velké Meziříčí a spolupracuje na ní spousta dobrovolníků, nejen z řad středoškoláků. Letošní ročník se uskuteční od 15. do 17. září, podrobnější informace o něm naleznete na oficiálním webu.

Podpořit projekt Káva od srdce, nebo i jiný, můžete svým hlasem od 28. srpna.

Vítěz bude oznámen v rámci slavnostního předávání Ceny Gratias Tibi, to se uskuteční v úterý 26. září v pražském divadle Vzlet.

Tina Kárníková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.