Děje se v knihovně. Tentokrát na téma velké hry

DSC00729Tak jako se rok překulil do své druhé poloviny, tak se také zrcadlově překlopily tyto mrňavé článečky o městské knihovně. V lednu měl první z nich téma Zavřeno, v červenci Otevřeno. Únor přinesl zmínku o Malých hrách za běžného provozu, srpen nabízí Velké hry mimo obvyklý cvrkot v půjčovnách. Tentokrát budou zmíněny jen takové, které vymyslíme, připravíme a realizujeme sami od A po Z.

 

0 tit_DSC_0730Takže stranou zůstanou veškeré aktivity založené na entuziazmu více organizátorů. (Nejstarším takovým počinem je PÁLENÍ ČARODĚJNIC, kterému dýchá na záda recitační klání JÁ, BÁSNIČKA a benjamínek ČAS NA ČTENÍ.) Zato zmíníme tradici náročných zahradních akcí pro veřejnost plně v naší režii! Umíme se pustit do takových šíleností, jakými jsou nedělní oslavy dnů dětí. Možná si vzpomenete na červnové ZIMNÍ RADOVÁNKY se skutečným sněhem! Zrovna jako se parádně vyřádíme při celodenních akcích těsně přiléhajících ke koncům školního roku nebo letních prázdnin. Naposled jsme zde zřídili ZOO a byla to jízda! Vždycky se snažíme o společné zážitky (pra)rodičů s dětmi při opravdu bláznivých disciplínách. Nikdy nechybí stánky s dobrůtkami ani ty s cenami. Zcela záměrně nabízíme spíše vodu se šťávou a skok v pytli, než pomelo-grep a skákací hrad. A přesto se nikomu nechce domů.

I na ponuré podzimní večery máme triumf. Už pomýšlíme na chystání třetího ročníku STEZKY ODVAHY. Loni byl zájem tak veliký, že nám dá tentokrát hodně zabrat, abychom statečná dítka neochudili o prožitek lehoulinké hrůzy, zato je i rodiče zbavili zážitku dlouhého čekání. To má ale čas. Před tím nás čeká ještě premiéra KNIHOVNÍ STOPOVANÉ, a kdo ví, třeba se také stane každoroční Velkou hrou.

Ivana Vaňková

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.