Hasiči uctili památku chorvatských kolegů

Položení věnců_na_hřbitověI v letošním roce odjeli zástupci Velkého Meziříčí z řad hasičů do družebního města Tisna uctít památku hasičů, kteří položili tragicky svoje životy při velkém požáru 30. srpna 2007 na Kornatských ostrovech.

Věnce a svíce za zemřelé místní hasiče byly položeny na pietním místě u hasičské zbrojnice. Při nástupu všech zástupců zúčastněných hasičských sborů a jejich hasičské techniky zvukovými signály, majáky a pozdravem vyjádřili čest zemřelým kolegům. Vzpomínková akce se poté přesunula na náměstí Tisna, odkud začínala pouť k památníku obětí na místním hřbitově. U kříže, vztyčeném na počest Tisenských hasičů za účasti rodin a široké veřejnosti byly položeny květiny a zapáleny smuteční svíce, proslovu, smutečních písní, modlitbě za tragicky zemřelé hasiče a tiché poctě jednotlivých skupin hasičů, zapálení svící na jejich hrobech, zakončená mší v kostele.
Poté přijali pozvání na posezení po obřadech, kterého se zúčastnili také „vatrogasci" z širokého okolí a „gasilci" ze Slovinska, se kterými byla navána další družba a rozcházeli se s tím, že se určitě nevidí naposledy. Byla přislíbena účast na jejich výročí 100. let založení tamního sboru. Při posezení se neprobírala jen ty smutné vzpomínky, ale i plány do budoucna.
„Obci Tisno a DVD Tisno děkujeme za pozvání a těšíme se na další spolupráci a další přátelská setkání", tak se vyjádřili zástupci SDH Velké Meziříčí.
-SDH-

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.